2014 m. kovo 21 d., penktadienis

Trupininis pyragas su džiovintų abrikosų uogiene

Labai skanus pyragas. Šis pyragas yra tarp mano favoritų. Kepiau, kepu ir kepsiu. Originaliame recepte jis su juodųjų serbentų uogiene, tačiau šį kartą jos neturėjau po ranka, tai iškepiau su džiovintų abrikosų uogiene (čia). Šiam pyragui manau tiktų ir vyšnių uogienė, ar mėlynių, aviečių, spanguolių. Visgi džemų nereikėtų čia dėti. Tiesiog bandykite ir susiraskite savo mėgstamą variantą. 


Reikės:

300 g juodųjų serbentų uogienės (šiuo atveju abrikosų uogienė)
250 g cukraus
150 g sviesto
500 g miltų
3 kiaušiniai
Šaukštelis sodos
Šlakelis acto
Miltelinio cukraus

Gaminame:

Į dubenį suberkite miltus ir cukrų, įmuškite kiaušinius, įtarkuokite atšaldytą sviestą. Actu nugesinkite sodą, dėkite ją į dubenį ir viską gerai išminkykite. Paruoštą tešlą dėkite į šaldytuvą ir laikykite kol ji sukietės.
Atšalusią tešlą trupinkite riešuto didumo gabalėliais į kepimo popieriumi išklotą skardą. Užpilkite sluoksnį uogienės ir užtrupinkite likusią tešlą.
Kepkite iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Kai atvės apibarstykite milteliniu cukrumi.

Skanaus!

Vietoj sodos dedu 1 šaukštelį kepimo miltelių. Šaldytuve palaikau 40 minučių to pilnai užtenka. Skardą naudoju 26 cm skersmens atsegamą (ji man tinkama ne tik tortams, bet ir pyragams). Uogienės dedu 350-400 g priklauso nuo jos rūšies. Miltelinio cukraus nebarstau jis pakankamai saldus ir be jo. 




Recepto šaltinis: Darbštuolės žurnalas “Patikimi receptai” 2014 m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą