2014 m. kovo 18 d., antradienis

Žirnienė

Turbūt lengviausias patiekalas kokį galima sugalvoti, tai būtų sriuba. Nei jai daug laiko reikia skirti, nei ypatingai prie jos stovėti ir prižiūrėti. Žinoma sriuba sriubai nelygu, vienos būna sočios su mėsa, kitos tik iš daržovių, trečios su įvairiomis kruopomis... Sriubas aš labai mėgstu ir stengiuosi, kad namie jos visada būtų. Šiandien jau užtikau šviežių morkyčių privežtų, tad jos greitai ir atsidūrė puode. Skani sriuba, dažnai bus kartojama...


300 g skaldytų žirnių
400 g bulvių (5 vidutinio dydžio bulvės)
200 g morkų (3 nedidelės morkos)
2 česnakų skiltelės
1 svogūnas
Šaukštas sviesto
Lauro lapelis
Keli gvazdikėliai
Po kelis juoduosius ir kvapiuosius pipirus
Druskos

Žirnius nuplaukite, suberkite į puodą su šaltu vandeniu ir kelias valandas pamirkykite. Išplaukite, užpilkite litru šalto vandens, užkaiskite ir kai pradės virti sumažinkite ugnį. Svogūną ir česnakus susmulkinkite, pakepinkite su sviestu ir sudėkite į verdančius žirnius.
Įmerkite į puodą į skepetaitę surištus prieskonius ir virkite 40 minučių. Kai žirniai suminkštės, kad ims byrėti, maišelį su prieskoniais išimkite.
Tada berkite smulkintas morkas ir bulves, pasūdykite. Virkite 25 minutes, kol morkos suminkštės.
Pagardinkite grietine.

Skanaus!

Užpyliau 3 litrais vandens žirnius, nes man norėjosi daugiau sriubos. Prieskonius sumečiau be jokių skepetaičių, o po 40 minučių tiesiog išgaudžiau su šaukštu. Morkos šviežios, tad 25 minučių neprireikė, daug greičiau išvirė.



Recepto šaltinis: Darbštuolės žurnalas 2014/03

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą