2015 m. birželio 11 d., ketvirtadienis

Pomidorai su feta

Ir kas gi nemėgsta pomidorų su grietine?? Turbūt taip paruošti pomidorai yra patys populiariausi kiekvienoje šeimoje, na bent anksčiau, tai tikrai buvo, kai dar nebuvo interneto su tūkstančiais pasiūlymų kaip paruošti įvairius pomidorų patiekalus. Visi taip paruoštus pomidorus pilnais žandais dar vaikystėje valgė. Kartais dar be grietinės dėdavome rūgpienį, vien todėl, kad jis skystesnis ir kai susimaišydavo su pomidorų išskiriamomis sultimis, taip būdavo skanu su šaukštu kabinti tą "padažą", kuris būdavo sodraus pomidorų skonio, su šiek tiek druskos, bei juodaisiais pipiriukais. Kartais jeigu norėdavosi "stipriau" ir svogūnas nepamaišydavo. Garbės žodis taip paruoštus pomidorus galima valgyti ir valgyti. Manau pomidoras toks jau yra iš "prigimties", kad ir kur ji dėsi visur jis tiks: padažai, sriubos, salotos... Todėl vasarą gaminkit ir valgykit pomidorus į sveikatą. Šį kartą paruošiau užkandį - salotas su pomidorais ir feta. Tikrai ne pirmą kartą gaminu šį derinuką, bet tik dabar prisiruošiau nufotografuoti :) Kartais pagaminus, jau nelieka ką fotografuoti tuomet tenka laukti kito karto, o po to dar kito ir dar, bet šį kartą jau nusprendžiau gana, na kiek gi galima, galbūt kažkam iš Jūsų, tai bus naujas ir dar neragautas skonių atradimas, o galbūt ragautas ir pamirštas? Pomidorams feta suteikia pikantišką skonį, jos sūrumo gali daugeliui užtekti ir netgi nereikia papildomai sūdyti patiekalo. Prie šių salotų, visada patiekiu skrebučių ar prancūziško batono. Taigi, kas gali būti geriau lengvai vakarienei, kai nesinori prie puodų stovėti? Pomidorai + Feta + Skrebučiai = Skanus, Gardus ir Sveikas maistas!


5 pomidorai
100 g fetos
1 sauja šviežių krapų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas balzaminio acto
Druskos pagal skonį
Juodųjų pipirų pagal skonį

Pomidorus supjaustome griežinėliais ir išdėliojame lėkštėje. Fetą sutrupiname ir užberiame ant pomidorų. Krapus smulkiai supjaustome ir jais apibarstome pomidorus su feta. Viską pašlakstome aliejumi ir balzaminiu actu. Užbarstome juodųjų pipirų ir druskos (jeigu reikia).


Skanaus!


Mano pastebėjimai:

1. Aš ne visada pjaustau griežinėliais. Kartais pjaustau skiltelėmis, ar kubeliais. Labai priklauso nuo to su kuo žadate valgyti, ar vienus, ar su skrebučiais, ar norite patiekti kaip garnyrą prie kokio kito patiekalo. 
2. Fetą aš visada šioms salotoms trupinu, bet galima ją tiesiog kubeliais supjaustyti. Beje, 5 pomidorams aš ne 100 gramų dedu, o visą pakuotę nusipirktą, joje būna 150 gramų. 
3. Apšlakstydama salotas aš nei aliejaus, nei balzaminio acto nematuoju šaukštais, tiesiog lengvais judesiais apšlakstykite pomidorus, vienur bus daugiau užpilo, kitur mažiau. Jeigu neturiu po ranka balzaminio acto užtenka ir aliejaus.
4. Druskos į šias salotas neberiu, man užtenka nuo fetos sūrumo.
5. Juodieji pipirai labiausiai aromatingi, ką tik sugrūsti. Jeigu neturite grūstuvės irgi nėra bėda, juodųjų pipirų žirnelius aš dažniausiai padedu ant medinės lentutės ir su bet kokio puodo dugnu perbraukiu kelis kartus per juos stipriai spausdama - "sutraiškau", vieni grūdeliai būna stambesni, kiti smulkesni, bet toks pipiras sugrūstas "stipresnis" savo skoniu ir aromatu, nei smulkintas iš pakelių.
6. Patiekiau su skrebučiais.




Recepto šaltinis: Knyga - Beatos virtuvė, 2009 m. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą