1 kg bulvių
Bulvių krakmolo (priklausomai nuo bulvių krakmolingumo)
1 kiaušinio trynio
Druskos pagal skonį
Išvirtas bulves palikite, kad atvėstų. Jas sumalkite arba naudokite specialų įrankį bulvėms trinti (geriausia būtų naudoti vakarykščias bulves).
Suplokite dubenėlyje bulves ir padalykite į 4 dalis.
Išimkite vieną dalį ir dėkite ant likusių bulvių, į tuščią vietą įberkite bulvių krakmolo tiek, kad susilygintų su likusiomis bulvėmis. Jei bulvės vandeningos, ne krakmolingos, įpilkite daugiau bulvių krakmolo, kad verdant bandutes neišsileistų. Įberkite žiupsnelį druskos, įmuškite kiaušinio trynį.
Viską gerai išmaišykite ir formuokite nedideles bandeles, o viduryje įspauskite duobutę. Kuo bandelės mažesnės, tuo bus skanesnės.
Virkite pasūdytame vandenyje, kol iškils į viršų. Išgriebkite ir patiekite.
Skanaus!
Mano pastebėjimai:
1. Naudojau įrankį bulvėms trinti ir dar išbandžiau su mikseriu (trintuvu) - antgalis skirtas trinti sriubas, daryti tyreles. Man patogiau buvo rankiniu būdu.
2. Bulvių krakmolo reikia nemažai, į tuščią vietą subėriau 4 šaukštus ir dar naudojau rankas vis apsibarstyti darant bandutes, nes tešla tikrai limpa prie rankų.
3. Tik iškyla bandutės į viršų, išgriebkite iš karto jas, nes kitaip pasileis.
4. Išeina 5 porcijos.
5. Kumpio padažą dariau taip: pakepinau 1 svogūną ir 200 gramų kumpio su sviestu (vienas šaukštas) ir tuomet įdėjau 3 šaukštus grietinės, juodųjų pipirų žiupsnelį, druskos žiupsnelį ir žinoma nepamiršau įberti krapų šiek tiek.
Recepto šaltinis: Didžioji troškinių, sriubų ir kitų šildančių patiekalų knyga, 2014 m.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą