1 didelis burokėlis
1 didelė morka
2-3 bulvės
3-4 rauginti agurkai
3-4 obuoliai
5-6 kiaušiniai
1-2 stiklinės džiovintų slyvų ir abrikosų
Majonezo
Spanguolių
Daržoves dėkite plonais sluoksniais didelėje plokščioje lėkštėje. Kiekvieną sluoksnį ištepkite majonezu.
Paeiliui kraukite po sluoksnį stambiai tarkuotų virtų burokėlių ir taip pat stambiai tarkuotų virtų morkų bei virtų bulvių, tada - tarkuotų ir nuspaustų agurkų, stambiai tarkuotų obuolių, virtų tarkuotų baltymų ir supjaustytų išmirkytų slyvų bei abrikosų.
Mišrainės viršų apliekite majonezu ir statykite į šaldytuvą 10-12 valandų, kad įsigertų.
Prieš tiekdami dar kartą aptepkite šviežiu majonezu, pabarstykite smulkiai tarkuotais tryniais ir papuoškite spanguolėmis.
Skanaus!
Mano pastebėjimai:
1. Sluoksniavau didelėje lėkštėje, tačiau formai padaryti naudojau išardomos tortinės sieneles 26 cm skersmens.
2. Sluoksniams man prireikė daugiau produktų negu nurodo receptas, tad juos koreguokitės pagal tai kokio dydžio norite "torto".
Man reikėjo 4 didelių burokėlių, 4 didelių morkų, 5 didelių bulvių, 5 raugintų agurkų, 4 vidutinio dydžio obuolių, 6 kiaušinių, 150 g slyvų, 150 g abrikosų, spanguolių saujos, 2 maži indeliai majonezo.
3. Papuošimui dar panaudojau saują petražolių, galite pasirinkti ir krapus.
4. Jeigu slyvos minkštos jų nemirkykite, tačiau abrikosus reikėtų pamirkyti bent 2 valandas.
5. Aš daržovių netarkavau (tik agurkus ir kiaušinio trynį), o smulkiai pjausčiau gabaliukais, man taip labiau patinka.
6. Gamindama antrą kartą rinkčiausi marinuotus agurkus, jie traškesni ir mažiau vandeningi.
7. Majonezu netepiau kiekvieno sluoksnio, tik ten kur sausos daržovės, pvz.: ant bulvių, morkų, kiaušinių, džiovintų vaisių, o tokie kaip obuoliai ar agurkai liko nesutepti.
8. Šaldytuve laikiau per naktį.
Recepto šaltinis: Darbštuolės žurnalas "Šventinės mišrainės", 2014 m.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą