180 g sviesto
260 g rudojo cukraus
1 kiaušinio
250 g miltų
10 griliažinių saldainių
100 g juodojo šokolado
Žiupsnelis druskos
Griliažinius saldainius pasmulkinkite grūstuvėje arba, sudėję į plastikinį maišelį, padaužykite plaktuku, kad subyrėtų į nedidelius gabaliukus.
Juodąjį šokoladą susmulkinkite kvadratėliais, iš kurių būna suformuota šokolado plytelė ir dar kiekvieną perpjaukite per pusę.
Kambario temperatūros sviestą su cukrumi ir kiaušiniu gerai išplakite elektriniu plakikliu, kad pasidarytų purus kremas.
Miltus kartu su druska persijokite ir berkite į sviesto mišinį. Dėkite šokolado gabaliukus ir susmulkintus saldainius, viską išmaišykite šaukštu. Tešla bus kieta, bet lips prie rankų.
Rankomis formuokite nedidelius rutuliukus ir dėkite į skardą, kuri išklota kepimo popieriumi. Jie kepdami susmuks.
Kepkite apie 15 minučių 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol krašteliai pradės ruduoti.
Mano pastebėjimai:
1. Kiaušinį keletą valandų palaikiau kambario temperatūroje.
2. Griliažinius saldainius bandžiau smulkinti elektriniu smulkintuvu, kuris skaldo ledo gabaliukus, tačiau geresnis variantas buvo paprasčiausiai sudėti juos maišiuką ir padaužyti mėsai skirtu "plaktuku" - efektyvesnis būdas.
3. Juodąjį šokoladą naudojau 70 procentų.
4. Miltai įprasti kvietiniai.
5. Dėdami rutuliukus į skardą nepamirškite, kad jie plėsis, tad nedėkite vieną šalia kito, išlaikykite atstumą.
6. Naudojau funkciją apatinis + viršutinis kaitinimas. Tikrai iškepė per 15 minučių.
7. Recepte nurodoma, kad tiek produktų skirta 20 didesnių sausainių - galbūt, aš dariau mažesnius rutuliukai dydžio buvo kaip Rafaelo saldainiai, tai man sausainių iškepė - 30 vienetų.
8. Recepte taip pat nurodoma, kad tik iškepę sausainiai trapūs, nežinau man jie tik iškepę tokie minkštučiai pasirodė, perkelti iš skardos į kitą indą buvo be galo lengva ir jokio trapumo nepastebėjau. Tik iškepę sausainiai priminė man meduolius.
9. Reikėtų paminėti, kad šie sausainiai tinka tik tiems kas mėgsta saldžiai - jie tikrai saldūs (manau Jūs ta suprantate užmetę akį į sudėtį), paprastai geriu arbatą su cukrumi, o kai valgiau šiuos sausainius jau į arbatą cukraus man net nereikėjo.
Recepto šaltinis: Knyga - Beatos virtuvė: Kepinių knyga, 2012 m.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą