120 g minkšto sviesto
100 g miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
50 g miltelinio cukraus
Žiupsnelio vanilinio cukraus
Žiupsnelio druskos
150 g sutirštinto saldinto pieno
2 didelių kiaušinių
Sviestą apie 2 minutes sukite su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, tada supilkite sutirštintą pieną ir išplakite iki purumo.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, išsijokite ir suberkite į sviesto ir sutirštinto pieno masę. Išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir išplakite masę iki purumo.
Tešlą supilstykite į keksiukų arba kekso formą, įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių ir kepkite keksiukus apie 20 minučių.
Skanaus!
Mano pastebėjimai:
1. Iš nurodytų produktų gaunasi 12 keksiukų.
2. Į keksiukų formeles nepamirškite įdėti keksiukų popierėlių.
3. Viską plakiau iki purumo su mikseriu - pirmu greičiu.
4. Sviestas, kiaušiniai ir kondensuotas pienas turėtų būti kambario temperatūros.
5. 150 g sutirštinto pieno pasvėrus man sudarė pusę indelio esančio sutirštinto pieno, tad iš viso indelio galite išsikepti dvigubą normą keksiukų.
6. Kai įmušite kiaušinius į tešlą vėl pasinaudokite mikserio pagalba, kad pasiektumėte tinkamą rezultatą suteikti purumui.
7. Kai paruošite tešlą nenustebkite - ji ir turi būti neskysta, man gavosi tokia, kad nuo šaukšto į keksiukų formeles ją nustumti tekdavo su kito šaukšto pagalba. Kodėl recepte nurodyta supilstyti nežinau - galbūt tai toks išsireiškimas.
8. Naudojau funkciją viršutinis + apatinis kaitinimas. Kepė 20 minučių.
Recepto šaltinis: Knyga - Didžioji troškinių, sriubų ir kitų šildančių patiekalų knyga, 2014 m.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą