2015 m. sausio 29 d., ketvirtadienis

Sausainiai su saldainiais

Galbūt ir Jums būna tokių dienų, kai norisi tiesiog pažaisti virtuvėje. Nesinori kurti ypatingų šedevrų, tiesiog labai labai norisi skanaus ir kažko kitokio nei visada. O galbūt norite pradžiuginti savo vaiką ar vaikus grįžusius iš mokyklos ar darželio, o gal tiesiog norite vėl pasijausti mažu vaiku ir kaip tada vaikystėje ieškote kažko spalvoto, margo ir saldaus. Kai atsibosta šokoladai, kai į bandeles žiūrėti net nebesinori, geriausiai padeda sausainiai, jie visada paprasti, bet tikrai ne prasti. Paprastumas, štai kokia svarbiausia jų savybė, kaip vaikystė - joje nieko sudėtingo nebūna. Šiuos sausainius galite drąsiai kepti ir su savo vaikais, o jeigu jų neturite išsikepkite tiesiog SAU, nes juk ir Jūs kažkada jais buvote - nudžiuginkite SAVE, nes net ir mažas sausainis turi savybę slopinti niūrią nuotaiką. Šiems sausainiams galima pritaikyti kodinį užslaptintą užrašą - SSTŽ :) Išvertus reikštų: Skanūs! Saldūs! Trapūs! Žaismingi! Vargu ar kas Jus suprastų, kai pareikštumėte: "Prie arbatos pateiksiu SSTŽ sausainius :)" Jeigu ruošiate juos vaikų šventei, galite paprašyti iššifruoti šį kodą, kuris pirmas, tai padarys, tas gaus daugiau sausainių :) 

190 g miltų
120 g rudojo cukraus
100 g M&M's saldainių
1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 kiaušinis
150 g sviesto
Žiupsnelis druskos

Dubenyje išsukame kambario temperatūros sviestą, kol jis virs puria mase. Įmušame kiaušinį ir dar kartą gerai išsukame. Į sviesto ir kiaušinio masę suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, druską, cukrų. Viską gerai išmaišome. Tuomet suberiame saldainius ir dar kartą išmaišome tešlą. Rankomis formuojame kaštono dydžio kamuoliukus ir išrikiuojame juos skardoje, kuri išklota kepimo popieriumi, kiek atokiau vieną nuo kito. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių temperatūros ir kepame 12-15 minučių.

Skanaus!


Mano pastebėjimai:

1. Miltus naudojau - kvietinius. Juos prieš berdama į tešlą persijojau.
2. Saldainių tešloje pasirodė man per mažai, todėl negailėjau ir bėriau visus 200 gramų. Beje, nurodytus saldainius galite pakeisti į panašios kilmės saldainius būna jų ir sveriamų, ir supakuotų didesniais kiekiais prie kitų saldainių parduotuvėse, kurie išvaizda praktiškai vienodi M&M's saldainiams.
3. Kepimo miltelių bėriau 1 arbatinį šaukštelį.
4. Sviestui ir kiaušiniui išsukti naudojau mikserį - taip greičiau ir daug patogiau.
5. Kepiau 15 minučių.
6. Sausainiai plečiasi į šonus, tad atsižvelkite į recepto rekomendacijas suformuotus rutuliukus dėti kiek atokiau vieną nuo kito. 



 Recepto šaltinis: Žurnalas - Beatos virtuvė. Žiema, 2014 m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą