2015 m. balandžio 30 d., ketvirtadienis

Makaronai su bazilikų ir brokolių padažu

Ir štai atėjo tos dienos, kai viskas aplinkui žaliuoja ir žydi. Vieni medžiai jau "pasidengė" žaluma, kiti dar nedrąsiai ruošia savo "drabužėlius". Pienės jau aukštai ir išdidžiai "pakėlė" galvas. Tiesiog tobulas laikas! Žalia spalva nuteikia pozityviai, o kur dar saulės šiluma, kai pagaliau nereikia jokių šiltų striukių, šalikų ar megztinių. Jeigu kur nors skubate, lekiate ar manote, kad tikrai neturite laiko, sustokite, giliai įkvėpkite ir pasižvalgykite aplinkui. Šiandien šį veiksmą ir aš atlikau, patikėkite veikia stebuklingai. Ne veltui užsienyje populiarios visokios šviesos terapijos, ypač šaltuoju metu laiku, nes žmones labai teigiamai veikia saulė, šiluma ir kaip minėjau žalia spalva aplink mus. Matyt man išsiilgusiai spalvų, jų reikia ir lėkštėje, todėl ir pasirinkau šį patiekalą, padažas šviesiai žalios spalvos, sodraus aromato, bazilikas labai didelį vaidmenį čia atlieka, jeigu jo nemėgstate tuomet gal reikėtų pakeisti jį kitomis prieskoninėmis žolelėmis: petražolėmis, krapais, o gal dar špinatų įmesite saują, tegul Jūsų lėkštėje 'karaliauja" vitaminai ir žalia spalva.



300 g makaronų
500 g brokolių
0,5 stiklinės smulkintų bazilikų
250 ml 10 proc. riebumo grietinėlės
1 skiltelė česnako
100 g tarkuoto parmezano
1,25 arbatinio šaukštelio druskos

Puode užvirkite vandenį, sudėkite žiedynais išskirstytus brokolius ir pavirkite 3-5 minutes. Brokolius nusunkite, truputį vandens palikite. Brokolius sutrinkite su smulkintais bazilikais. Supilkite grietinėlę, sudėkite grūstą česnaką ir tarkuotą parmezaną, įberkite druskos. Jeigu padažas per tirštas, įpilkite vandens, kuriame virė brokoliai. Patiekite su karštais virtais makaronais.


Skanaus!



Mano pastebėjimai:

1. Makaronus galite naudoti kokius tik norite, aš pasirinkau spagečius.
2. Receptas nurodė pusės stiklinės bazilikų, bet stiklinė stiklinei nelygu, tad pasiėmiau tiesiog puodelį ir susmulkinau keletą šakelių bazilikų pamatavau, tai sudarė maždaug 20 gramų.
3. Pyliau 13 procentų grietinėlę. Esu išbandžiusi ir su 36 procentų grietinėle. Skanu ir taip, ir taip. Jeigu nenorite grietinėlės galite išbandyti su natūraliu jogurtu.
4. Druskos bėriau 0,5 šaukštelio. Pirmiausia įdėkite sūrį, tuomet tik berkite druską, nes galite per sūriai pasigaminti padažą.
5. Man nuo brokolių papildomo vandens neprireikė, tačiau jeigu norite skysto padažo galite pilti papildomai. 
6. Jeigu norite labiau jausti sūrį, galite susmulkinti tik brokolius ir bazilikus, o sūrį užtarkuoti ant viršaus. 





Recepto šaltinis: Knyga - Lengvi receptai II.

1 komentaras:

  1. Labai pavasariškas patiekalas. Reikės išmėginti gaminti. Man atrodo, kad šviesos terapijos lempos greitai taps populiarios ir Lietuvoje. Nes kai toks bjaurus oras už lango, tai norisi kažkuo jį pakeisti.

    AtsakytiPanaikinti