Mmmm kaip skaniai kvepia namai, kai verdama ši sriuba. Tokį intensyviai malonų kvapą turi tik keli patiekalai, neminėsiu čia cinamonu kvepiančių bandelių, ar obuolių pyrago, nes jau šių patiekalų kvapą visi iš tolo gali atskirti :) Šiuo metu šviežių baravykų nelabai rasite, tad ir aš naudojau šaldytus. Dabar jau reikia tik tikėtis, kad šįmet derlius bus geras...
10-15 baravykų
1 šaukštas sviesto
1 l vandens ( arba vištienos sultinio)
druskos, juodųjų pipirų
2 nedideli svogūnai
100 g rūkytos šoninės
4 vidutinio dydžio bulvės
Grybus supjaustome griežinėliais ir pakepiname svieste.
Supjaustome bulves kubeliais, sudedame į puodą bei užpilame vandeniu ar sultiniu. Verdame bulves apie valandą.
Į puodą sudedame kepintus baravykus, druskos pagal skonį bei žiupsnelį juodųjų pipirų. Kol verda grybai smulkiai supjaustome svogūnus ir šoninę. Iš pradžių apkepiname šoninę ir tada suberiame svogūnus, jeigu trūksta riebalų įdedame šaukštą sviesto. Viską sukrečiame į sriubą.
Paverdame dar 2-5 minutes. Patiekti galite su grietine.
Baravykams pakepti naudojau 2 šaukštus sviesto, kepiau 5 minutes. Rūkytos šoninės dėjau 150 g. Labai skani sriuba.
Recepto šaltinis: Beatos virtuvė. I knyga.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą