2014 m. balandžio 24 d., ketvirtadienis

Šaltibarščiai

Orai šiuo metu, tokie pasakiški...ir šilti, tad galima prisiminti ir pasigaminti šaltibarščius. Šįmet dar pirmą kartą juos valgau, bet tikrai ne paskutinį, tad sezonas mano namuose jų jau atidarytas ir žinoma nepamiršau šviežių bulvyčių patiekti šalia...:) Skanaus!



3 burokėliai (virti)
1 agurkas (tas ilgasis)
300 g svogūnų laiškų
1 litras kefyro
300 g grietinės (30 proc.)
2 virti kiaušiniai
Krapai (nepagailėkite)
Druskos pagal skonį
Vandens

Vandenį (jo pilu tiek kokio tirštumo ir kokio kiekio norisi šaltibarščių) ir kefyrą supilame į puodą, kuriame gaminsime šaltibarščius. Dedame grietinę ir gerai išmaišome. Supjaustome svogūnų laiškus, agurką, krapus, kiaušinius ir sudedame į puodą. Burokėlius sutarkuojame ir taip pat sudedame į puodą. Išmaišome ir pagardiname druska.

Kartais šaltibarščius ruošiu su marinuotais burokėliais obuolių sultyse, labai tinkamas variantas jeigu neturite virtų burokėlių. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą