2014 m. balandžio 1 d., antradienis

"Balandėlių" apkepas

Jau kai tikrai tingisi "žaisti" su balandėliais šis patiekalas puikus išsigelbėjimas nuo to. Tiesiog viską sumaišai ir poilsiauji kol iškepa. Skonis kaip balandėlių, o vaizdas kaip troškinio :) Tiekite su grietine ir virtomis bulvėmis, arba keptomis jau čia Jūsų pasirinkimas lems :) Labai skanu.




1 kg maltos jautienos
1 svogūnas
100-200 ml pomidorų padažo
1,5 kg kopūsto
236 ml nevirtų ryžių
1 arbatinis šaukštelis druskos
3 puodeliai (po 236 ml) jautienos sultinio

Keptuvėje apkepti faršą, kol nebebus rausvas.
Dideliame dubenyje sumaišyti susmulkintus kopūstus, supjaustytą kubeliais svogūną, ryžius, pakepintą faršą, pomidorų padažą ir druską. Sudėti į uždengiamą kepimo indą, supilti sultinį ir kepti uždengtą iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Po valandos išmaišyti, uždengti ir dar troškinti 30 minučių.

Jeigu neturite sultinio naudokite paprastą vandenį. Aš dedu dar juodųjų pipirų žiupsnelį. Kepiau 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. 



Recepto šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą