Reikės:
12 makaronų lizdelių
fermentinio sūrio
Įdarui:
300 g faršo
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 šaukštas pomidorų padažo
1 šaukštas garstyčių
krapų, juodųjų pipirų ar kitų mėgiamų prieskonių
druskos
Padažui:
1 svogūnas
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas miltų
1 šaukštas garstyčių
3 šaukštai grietinėlės
3 skiltelės česnako
krapų ar petražolių
druskos
Įdarui faršą gerai išmaišyti su smulkintu svogūnu, smulkintais česnakais, prieskoniais, druska, pomidorų padažu ir garstyčiomis. Įdaryti nevirtus makaronų lizdelius, šiek tiek paspaudžiant, kad pasiskirstytų tolygiai faršas.
Ištirpinti keptuvėje sviestą ir pakepti smulkiai pjaustytą svogūną. Suberti miltus ir pakepinti maišant 1 minutę. Sudėti garstyčias, pilti grietinėlę ir užvirti. Dėti lizdelius į padažą, apibarstyti tarkuotu sūriu. Iki lizdelių viršaus pripilti verdančio vandens ar sultinio, pasūdyti pagal skonį, suberti stambiai supjaustytas česnako skilteles, žalumynus, uždengti dangčiu ir virti 15-20 minučių.
Mano pastebėjimai:
1. Naudojau kiaulienos faršą.
2. Garstyčias dėjau grūdėtas (Dižono), labai mėgstu šias garstyčias dėl savo tekstūros, kas dar nėra bandęs jų labai rekomenduoju išbandyti.
3. Grietinėlės įpyliau 250 ml - 13 procentų riebumo.
4. Sūrio barstykite pagal savo poreikius, tačiau galite orientuotis pirkdami, kad reikės 100-200 gramų.
5. Viriau 30 minučių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą