8 vidutinių miltingų bulvių
1 1/2 litro vištienos arba jautienos sultinio
200 ml grietinėlės (30 % riebumo)
4 šaukštų sviesto1 didelio svogūno
150-200 g liesos šoninės
1 šaukšto džiovintų čiobrelių
1 arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
2 arbatinių šaukštelių druskos
2 nubrauktų šaukštų miltų
Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu, kad tik apsemtų bulves, ir virkite apie 8-10 minučių šiek tiek pasūdytame vandenyje.
Kol bulvės verda, kubeliais supjaustykite svogūną, o šoninę padalykite juostelėmis.
Su sviestu pakepkite svogūną, kai svogūnas suminkštės, sudėkite šoninės juosteles ir dar kelias minutes pakepkite. Tuomet i keptuvę suberkite miltus, pakepinkite ir nuolat maišydami palaipsniui supilkite stiklinę sultinio.
Visą keptuvės turinį supilkite į puodą, kur verda bulvės, supilkite likusį sultinį, įpilkite grietinėlę, jei reikia įberkite druskos (gal nereikės, jeigu šoninė sūri), pipirus ir čiobrelius.
Viską gerai išmaišykite, pavirkite dar keletą minučių ir patiekite. Jeigu sriuba gavosi skystoka, galite dalį bulvių sutrinti maišydami.
Skanaus!
Mano pastebėjimai:
1. Šią sriubą reikėtų pradėti nuo sultinio gamybos, jeigu jį naudosite. Sultiniui gaminti naudojau vištienos kulšeles, tad kai jos išvirė, nuėmiau mėsą nuo kaulų ir supjausčiau gabaliukais, juos sudėjau, kai jau sriuba išvirė, skonio tikrai nesugadino, netgi labai tiko.
2. Grietinėlę pyliau 36 % riebumo.
3. Čiobreliai šiai sriubai labai tinka, o jau koks kvapas po namus pasklido verdant. Šoninė mano pirkta buvo tikrai sūri, tad prireikė tik 1 arbatinio šaukštelio druskos.
4. Pabaigoje virimo bulves šiek tiek sutryniau, tačiau nelabai norėjau tirštos sriubos, todėl sultinio pyliau daugiau, 3 litrus.
Recepto šaltinis: Didžioji troškinių, sriubų ir kitų šildančių patiekalų knyga, 2014m.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą