Kaip ir visada pirmiausia pateikiu originalų receptuką, o jau po juo savo asmeninius pastebėjimus, kas patiko, o ką keisčiau.
Keksas iškepa purus ir labai birus, prie arbatos rudens vakarais tikrai puikus skanėstas, aišku tik tiems kas mėgsta kokosus, nes jie čia labai jaučiasi.
2 stiklinės miltų
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
1 1/2 stiklinės kokosų drožlių
1 1/4 stiklinės aliejaus
1 pakelio vanilinio cukraus
5 kiaušinių
1 stiklinės pieno
1 citrinos
Sviesto bei džiūvėsėlių kekso formai padengti
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių.
Citriną nuplikykite karštu vandeniu, nusausinkite ir nutarkuokite žievelę. Miltus su kepimo milteliais išsijokite, suberkite kokoso drožles ir išmaišykite. Kitame inde cukrų, aliejų bei vanilinį cukrų išplakite ir sumuškite kiaušinius. Nenustodami plakti į kiaušinių masę lėtai supilkite pieną ir suberkite miltus su kokosų drožlėmis. Išplakę iki vientisos masės suberkite sutarkuotą citrinos žievelę ir išmaišykite.
Kekso formą ištepkite sviestu, apibarstykite džiūvėsėliais ir supilkite paruoštą masę.
Kepkite apie 80 minučių. Iškepusį keksą palikite atvėsti ir tik tada išimkite iš formos.
Mano pastebėjimai:
1. Stiklinė knygoje nurodoma 200 ml. Kas neturi tokios stiklinės ar matavimo indo, tiesiog pasiimkite bet kurį esantį puodelį namuose ir produktus visus matuokite tuo pačiu indu, o jau nuo jo talpos tiesiog priklausys dydis pačio kekso.
2. Antrą kartą kepdama daryčiau ne didelį keksą, o keksiukus, jie greičiau iškepa, gražiau atrodo ir yra patogiau valgyti.
3. Kiaušinius ir pieną palaikiau kambario temperatūroje keletą valandų, kad nebūtų šalti.
4. Vanilinio cukraus bėriau tik 2 arbatinius šaukštelius.
5. Kepė keksas 80 minučių, o keksiukai 40 minučių.
6. Kekso tešla būna pakankamai skysta, prieš supilant į formą, bet kai iškepa keksas gaunasi labai purus, kvapnus.
7. Formoje nepalikau atvėsti, iškepė, palaikiau 10 minučių ir išėmusi iš formos atvėsinau ant grotelių.
Recepto šaltinis: Lengvai paruošiami valgiai, 2013 metai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą