1 viščiukas
50 g minkšto sviesto
2 skiltelių česnako
Mėgstamų vištienos prieskonių
Druskos, pipirų
1 citrinos
Sviestą sumaišyti su trintu česnaku. Viščiuką nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite išilgai stuburo ir įtrinkite druska bei pipirais. Lengvai atkėlę odelę prikimškite paruošto sviesto, apibarstykite mėgstamais prieskoniais, viską įtrinkite į odą ir palikite pasimarinuoti bent 1 valandą.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 minučių. Kartkartėmis apliekite viščiuką išsiskyrusiais riebalais.
Baigiant kepti viščiuką apdėliokite citrinos skiltelėmis. Kepkite jį su mėgstamomis daržovėmis.
Mano pastebėjimai:
1. Vištienai naudojau įtrinti kmynus, saldžiosios paprikos miltelius - 1 arbatinį šaukštelį, druskos - 1 arbatinį šaukštelį (visai vištai - kas mėgsta sūriau dėkite daugiau), juodųjų pipirų - 1 arbatinį šaukštelį.
2. Kepiau su morkomis, bulvėmis ir obuoliais.
3. Kepiau 60 minučių, kas 20 minučių apliedavau daržoves ir viščiuką išsiskyrusiomis sultimis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą