2014 m. kovo 17 d., pirmadienis

Tarptautinis obuolių pyragas

Vėl mano virtuvėje valdo Beatos pyragai, kažkaip sumąsčiau jeigu jau pradėjau iš eilės, tai reikia ir tęsti sekantis sąraše šis pyragas, alternatyviosios dalies dar nebandžiau kur vietoj obuolių galima dėti kriaušes, todėl galbūt tarptautiniu jo vadinti ir negalėčiau, nes labai jau lietuviškas variantas, kai pyragas kepamas su grietine, net mama vaikystėje kepdavo obuolių pyragą su grietine, tik trupinių traškiųjų nedarydavo. Manau reikės pabandyti ir kriaušių variantą. Beje šis pyragas atšalęs man pasirodė daug skanesnis negu valgant karštą su ledais...



Reikės:

2 kiaušinių
150 ml grietinės (30 proc.)
150 g cukraus
150 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
5 obuolių ( apie 800 g)

Trupiniams:

120 g sviesto
150 g cukraus
150 g miltų
1 šaukšto cinamono

Gaminame:

Įjunkite orkaitę – 180C.
Kiaušinius, grietinę, cukrų, miltus ir kepimo miltelius sudėkite į dubenį ir plakite elektriniu plakikliu, kol pasidarys vientisa masė.
Kitame dubenyje supjaustykite gabaliukais šaltą sviestą, suberkite miltus ir pirštais sutrinkite iki trupinių. Tą darykite greitai, kad sviestas nepradėtų tirpti. Tada suberkite cukrų, cinamoną ir sumaišykite. Trupiniai paruošti.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
Į kepimo indą pilkite biskvito tešlą, ant jos dėkite sluoksnį obuolių, o ant viršaus berkite trupinių sluoksnį.
Kepame 1 valandą. Žinoma kepimo laikas labai priklauso nuo pasirinktos skardos dydžio.

Skanaus!

Mano pastebėjimai:

1. Kepiau 26 cm skersmens formoje, kuri skirta tortams.
2. Formos dugną ir kraštus išklojau sviestiniu popieriumi.
3. Gamindama trupinius sviestą sutarkavau, man taip pasirodė paprasčiau.





Recepto šaltinis: Beatos virtuvė: kepinių knyga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą