2014 m. kovo 16 d., sekmadienis

Vilmos trupininis obuolių ir varškės pyragas

Kai tik nusipirkau Beatos kepinių knygą, nutariau, kad reikia iš karto kažką išbandyti. Pirmiausia pasirinkau šį pyragą, nežinau ar todėl, kad labai jau išgirtas, ar kad tuo metu taip norėjosi kažko iš varškės, kad nedvejojusi puoliau gaminti šį skanėstą. Beata savo knygoje užsiminė, kad obuolių sluoksnis turėtų būti panašus į rupią obuolienę, tačiau nors ir kepiau nurodytą laiką obuoliai neprarado savo formos. Todėl tikrai nežinau nuo ko tai priklauso, galbūt skilteles reikia ypatingai plonai supjaustyti, visgi manau tai skoniui įtakos neturi. Labai skanus pyragas!


Trupiniams reikės:

180 g atšaldyto sviesto
280 g miltų
50 g cukraus
1 šaukštelio cinamono

Varškės įdarui reikės:

500 g varškės (9 proc. riebumo)
3 kiaušinių
150 g cukraus
Žiupsnelis druskos

Obuolių sluoksniui reikės:

1 kg obuolių
40-100 g cukraus (priklauso nuo obuolių rūgštumo)
1 šaukštelis cinamono

Pyrago gamyba:

Įjunkite orkaitę iki 180 C. Kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi.
Varškę sumaišome su kiaušiniais, cukrumi ir žiupsneliu druskos. Maisto smulkintuvu pertrinkite varškę, kad ji pasidarytų vientisa be gumuliukų.
Trupiniams miltus persijojame į didelį dubenį, burokine tarka įtarkuojame sviestą ir jį apvoliojame visą su miltais, kad gautųsi drėgni trupinukai. Tada suberiame cukrų, cinamoną ir sumaišome viską. Galit laikinai padėti į šaldytuvą, kad sviestas nepradėtų tirpti, kol ruošit obuolius.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.
Į kepimo formos dugną įberkite daugiau nei pusę trupinių. Ant viršaus dėkite varškės masę ir ją išlyginkite, tada sudėkite visus obuolius ir šiek tiek paspauskite ranka. Obuolius apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Ant viršaus berkite likusius trupinius.
Dedam į orkaitę ir kepam 1 valandą 15 minučių. Kai iškeps palaukite kol atvės.

Šį pyragą kepiau 26 cm skersmens formoje. Trupiniams naudojau rudąjį cukrų. Antrą kartą gamindama į obuolių sluoksnį nedėčiau cukraus iš viso, nebent obuoliai būtų labai rūgštūs.



Recepto šaltinis: Beatos virtuvė: Kepinių knyga. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą