100 g sviesto
150 ml cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
250 ml pieno
500 ml kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
100 g baltojo šokolado
200 g braškių
2 kiaušiniai
Papuošimui: 200 ml plakamosios grietinėlės ir braškių.
Kambario temperatūros sviestą iki purumo išsukite su cukrumi, nuolat maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite vanilinį cukrų ir pieną, persijotus miltus, kepimo miltelius. Galiausiai įmaišykite šokolado bei braškių gabalėlius. Vientisą tešlą sudėkite į sviestu išteptas keksiukų formeles. Kepkite 180 C temperatūroje 20-25 minutes. Atvėsinkite. Prieš patiekdami puoškite grietinėle ir braškėmis.
Skanaus!
Mano pastebėjimai:
1. Aš tešlą pyliau į popierines keksiukų formeles, kurios buvo įdėtos į keksiukų formą, tad sviestu netepiau.
2. Kepiau 30 minučių. Naudojau apatinis + viršutinis kaitinimas.
3. Puošimo būdą galite pasirinkti kokį norite, šiuo atveju pas mane išplakta grietinėlė patepta ant keksiuko, kad lengviau priliptų trupinti oreo sausainiai ir išdėlioti guminukai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą