2014 m. balandžio 27 d., sekmadienis

Agurkų "valtelės"

Ideali idėja vaikų šventei, arba jeigu jūsų vaikas niekaip nenori valgyti paprastos varškės galite ją paruošti tokiu būdu. Galite įkomponuoti ir kitų daržovių, pvz.: vyšninių pomidorų, saldžiosios paprikos supjaustytos juostelėmis, svogūnų laiškų. Aišku, jeigu jau labai nenorite skobti agurkų, galite paprasčiausiai viską supjaustyti kubeliais ir sumaišyti su varške ir labai puiki užtepėlė ant juodos duonos ar skrebučio.



4 agurkai (trumpų)
200 g varškės
50 g karštai rūkyto kiaulės kumpio
4 ridikėliai
2 česnakų skiltelės
Petražolių
Kelių mėtos šakelių
Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Druskos pagal skonį

Agurkus nuplaukite ir padalinkite išilgai pusiau, išskobkite sėklas ir dalį minkštimo.
Agurkų minkštimą supjaustykite ir sumaišykite su varške. Suberkite smulkintas žoleles, dėkite trintus česnakus, pagardinkite pipirais, druska ir išmaišykite.
Įdaru užpildykite agurkų puseles. Viršų prismaigstykite ridikėlių griežinėlių ir kumpio juostelių.

Skanaus!

Mano pastebėjimai:

1. Kai apsipirkinėjau neradau tuo metu trumpųjų agurkų, todėl šiam patiekalui panaudojau 1 ilgąjį agurką, gavosi ne "valtelės", o visa "valtis" :) 
2. Vietoj mėtų naudojau krapus, man krapai - gėris. Beje, krapuose gausu vitamino C.




Recepto šaltinis: Darbštuolės žurnalas. Velykų vaišės. 2014.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą