2014 m. balandžio 18 d., penktadienis

Itališka vištiena

Paprastas patiekalas, viens du ir jau ant stalo garuoja puikūs pietūs. Reikės tik palaukti kol išvirs spagečiai, ryžiai ar kitas pagal jūsų pasirinkimą garnyras. Skanaus!!! 


2 vištų krūtinėlės
100 g sūrio
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas pomidorų pastos
2 česnakų skiltelės
raudonėlių žiupsnelis
maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį

Vištieną supjaustyti mažais kubeliais ir greitai pakepti keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus. Tada įdėkite pomidorų pastą, susmulkintas česnako skilteles, prieskonius ir tarkuotą sūrį. Viską išmaišykite ir pakaitinkite, kol sūris išsilydys.

Kam norisi, kad būtų daugiau padažo siūlyčiau dėti daugiau pomidorų pastos ir sūrio. Kam nepatinka pomidorų pastos skonis (teko sutikti tokių žmonių) keiskite pomidorų padažu arba tiesiog naudokite šviežius pomidorus, nulupkite odelę, sutrinkite juos ir patroškinkite su vištiena šiek tiek, arba galite konservuotus smulkintus pomidorus naudoti, tuomet nuo jų skysčio irgi bus daugiau padažo, visgi tada siūlyčiau įdėti daugiau sūrio. 


Recepto šaltinis: Darbštuolės žurnalas. Pietūs per pusvalandį. 2013 m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą