2014 m. balandžio 5 d., šeštadienis

Biskvitiniai blyneliai

Labai įdomus blynų paruošimo būdas suintrigavo, tad ilgai nelaukus išbandžiau ir aš šią idėją. Likau tikrai nenusivylus. Kepiau įdarytus su paprastai perpjauta braške, tačiau tiktų čia ir bananas, šokoladas, mėlynės ar žemuogės. Patiekti galite ir su grietine ar plakta grietinėle, klevų sirupu ar tiesiog medumi.





4 kiaušiniai
100 g cukraus
100 g sviesto
200 g miltų
1 šaukštas krakmolo
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
žiupsnelis vanilinio cukraus

Išplakti kiaušinius su cukrumi, supilti tirpintą ir atvėsintą sviestą. Miltus persijoti su krakmolu. Actu užgesinti sodą. Užmaišyti tešlą. Dėti po šaukštą masės į sumuštinių keptuvės kiekvieną skyrelį ir kepti 4-5 minutes.


Sodą keičiau 2 šaukšteliais kepimo miltelių - jie man priimtinesni kepiniuose. Norint įdėti įdarą reikia į keptuvę pilti pusę šaukšto tešlos, dėti įdarą ir tada vėl užpilti pusę šaukšto tešlos, ji yra pakankamai tiršta, tad nesudėtinga su ja uždengti įdarą. Kepiau 8 minutes. Labai lengvi blyneliai ir purūs.




Recepto šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą