4 kiaušiniai
100 g cukraus
100 g sviesto
200 g miltų
1 šaukštas krakmolo
2 arbatiniai šaukšteliai sodos
žiupsnelis vanilinio cukraus
Išplakti kiaušinius su cukrumi, supilti tirpintą ir atvėsintą sviestą. Miltus persijoti su krakmolu. Actu užgesinti sodą. Užmaišyti tešlą. Dėti po šaukštą masės į sumuštinių keptuvės kiekvieną skyrelį ir kepti 4-5 minutes.
Sodą keičiau 2 šaukšteliais kepimo miltelių - jie man priimtinesni kepiniuose. Norint įdėti įdarą reikia į keptuvę pilti pusę šaukšto tešlos, dėti įdarą ir tada vėl užpilti pusę šaukšto tešlos, ji yra pakankamai tiršta, tad nesudėtinga su ja uždengti įdarą. Kepiau 8 minutes. Labai lengvi blyneliai ir purūs.
Recepto šaltinis: čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą