2014 m. balandžio 14 d., pirmadienis

Raudonųjų lęšių sriuba

Kas neragavo lęšių siūlyčiau ištaisyti šią klaidą ir pasigaminti šios sriubos. Juose gausu vitamino B, geležies, cinko, baltymų. Be to iš visų ankštinių augalų jie išverda greičiausiai. Jeigu kam įdomu koks skonis, tai bent jau man primena žirnius, o juos manau visi jau yra ragavę. Pagal nurodytus produktus sriubos užtenka 4 asmenims. 




1,5 stiklinės raudonųjų lęšių
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
1 morka vidutinio dydžio
2 šaukštai aliejaus
laurų lapas
0,5 arbatinio šaukštelio džiovintų mairūnų arba raudonėlių
2 stiklinės daržovių arba vištienos sultinio
2 šaukštai citrinos sulčių
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
1 arbatinis šaukštelis kmynų
grietinės

Lęšius nuplauti po tekančiu vandeniu, nuvarvinti. Jeigu norite, kad dar greičiau išvirtų 2 valandas palaikykite vandenyje.
Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, trumpai pakepkite, kol svogūno gabalėliai taps perregimi.
Išspauskite česnaką, sudėkite griežinėliais pjaustytą morką, dar truputėli pakepkite, sudėkite lęšius, supilkite sultinį, įmeskite laurų lapą, pagardinkite mairūnais arba raudonėliais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite kol suminkštės lęšiai.
Baigiant virti pasūdykite, pagardinkite pipirais ir citrinos sultimis. Jei sriuba per tiršta įpilkite sultinio.
Kmynus trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, ant viršaus užberkite kmynų. Pagardinkite grietine.


Kadangi originalus receptas nenurodė kokia turi būti stiklinė, tai tiesiog paėmiau indelį, kuris turi subraižytas padalas ir 1 stiklinė man prilygo 200 ml. Sultinio pyliau daugiau nes nenorėjau tirštos sriubos, tad čia jau žiūrėkite individualiai pagal poreikius, mat ji gausis tikrai tiršta jeigu pilsit tik 2 stiklines kaip nurodo receptas. Virė man 30 minučių, nes aš palaikiau pamerkus juos 1 valandą. 


Recepto šaltinis: čia 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą