2 kiaušiniai
120 g (6 šaukštai) cukraus
150 ml natūralaus jogurto arba liesos grietinės
80 g sviesto
200 g miltų
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
3 bananai
100 g pieninio šokolado
Gamybos eiga:
Kiaušinius sumaišome su cukrumi ir jogurtu arba grietine. Lengvai šakute paplakame.
Sviestą ištirpiname ir pilame į kiaušinių masę, sumaišome.
Miltus išsijojame su kepimo milteliais ir beriame į tešlą. Greitai pamaišome, kol išsimaišo miltai.
Į tešlą įpjaustome 2 nedidelius bananus, išmaišome.
Paimame keksiukams kepti skirtą formą ir į kiekvieną įdedame po popierinę formelę. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių.
Į formeles pilame tešlą, kad užsipildytų maždaug du trečdaliai tūrio. Į kiekvieną būsimą keksiuką dar įspaudžiame po nedidelį banano gabaliuką ir pieninio šokolado.
Orkaitėje kepame 30 minučių, kol gražiai paruduos.
Jau ne pirmą kartą juos kepu, tai man buvo per saldu darant pagal receptą. Todėl dedu 4 šaukštus cukraus, į tešlą įpjaustau tik 1 didelį bananą.
Recepto šaltinis: Beatos virtuvė. I knyga.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą