2014 m. balandžio 12 d., šeštadienis

Avokadų ir pomidorų mišrainė

Kas mėgsta avokadus, rekomenduoju pabandyti šią mišrainę, nesitikėjau, kad ji bus tokia skani. Kai gaminau ją buvo užsukusi pas mane draugė į svečius ir pareiškė, kad ji nemėgsta avokadų :-) Pagaminusi pasiūliau tik paragauti, na žinokit šią mišrainę valgo ir nemėgstantys jų ir po to dar recepto paprašo :-) 




1 didelis avokadas
2 pomidorai
1/2 nedidelio greipfruto
1 sauja didelių žaliųjų alyvuogių be kauliukų
1 saujelė šviežių kalendrų lapelių
1 arbatinis šaukštelis alyvuogių aliejaus
1 arbatinis šaukštelis balzaminio acto
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Avokadą perpjauname pusiau, išimame kaulą ir su šaukštu išskobiame minkštimą bei jį supjaustome stambiais gabalais.
Stambiai supjaustome pomidorus. Pusę greipfruto nulupame, jo skilteles nulupame nuo baltų odelių ir stambiai supjaustome.
Viską dedame į dubenį, įpjaustome keletą alyvuogių, smulkintų kalendros lapelių, užpilame aliejaus ir balzaminio acto, druskos ir pipirų pagal skonį. Sumaišome ir skanaus.

Aš viską pjausčiau smulkiai. Įpjausčiau 6 alyvuoges. Balzaminio acto nepyliau. Alyvuogių aliejaus pyliau 3 šaukštus. Patiekti galite su juoda duona, tiktų ir prancūziškas batonas.


Recepto šaltinis: Beatos virtuvė. I knyga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą