2014 m. balandžio 17 d., ketvirtadienis

Šokolado gardėsis

Šokoladą aš tiesiog dievinu...Labiausiai man patinka juodasis. Žinoma neatsisakau ir baltojo šokolado ar su kokiais įdarais, bet jeigu galiu rinktis visuomet pirmiausia imsiu juodąjį be jokių papildomų sudedamųjų dalių. Tikriausiai daugelis žinot, kad ir sveikatai jis naudingesnis. Žinoma šį skanėstą gaminant galite improvizuoti, dėti kitokių riešutų, arba kitokių džiovintų vaisių, pvz.: džiovintų melionų, džiovintų ananasų ir panašiai. Taip pat galite išbandyti vien tik su baltuoju šokoladu. Improvizacijai ir vaizduotei neribotos galimybės :) Labai skanu.



200 g juodojo šokolado
100 g baltojo šokolado
150 g papajų cukatų
150 g džiovintų spanguolių
100 g migdolų
50 g pistacijų
50 g migdolinių sausainių

Susmulkinkite sausainius ir sumaišykite juos su riešutais bei džiovintais vaisiais. Paruoštu mišiniu užpildykite keksiukų formeles.
Sutrupinkite juodąjį šokoladą, dubenį su juo įstatykite į karšto vandens indą ir ištirpinkite. Lydytą šokoladą lygiomis dalimis supilstykite į mišiniu užpildytas formeles.
Tada ištirpinkite baltąjį šokoladą ir išpilstykite lygiomis dalimis į formeles.
 Pamaišykite mediniu pagaliuku, kad šokoladas gražiai susilietų ir subėgtų į visus tarpelius. Užstingdykite.

Sausainius galite naudoti ir kitus, jeigu neturite migdolinių. Vietoj migdolų naudojau anakardžių riešutus, tad juos dar pasmulkinau. Keksiukų formelės turėtų būti silikoninės, tada labai lengva juos išimti kai sustingsta. Mano pastebėjimas būtų toks, kad šokolado reikėtų daugiau arba šiek tiek jo įpilti į formelę tada dėti mišinį riešutų ir džiovintų vaisių ir tada vėl užpilti šokoladu, nes jeigu, kuris nors gabaliukas bus nepaliestas šokolado jis tiesiog išimant iškris. Šaldytuve laikiau 30 minučių. 




Recepto šaltinis: Darbštuolės žurnalas 2014/02

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą