2014 m. balandžio 7 d., pirmadienis

Suktinis su medaus ir garstyčių padažu

Jeigu nesinori nieko sudėtingo gaminti, puikiai tiks šis suktinis. Tik reikėtų nepatingėti ir vakare pamarinuoti vištieną, arba iš ryto jeigu gaminsite vakarienei, ilgiau pastovėjusi su marinatu ji tampa nepakartojama. Į suktinį aš papildomai įpjausčiau šiek tiek pomidorų ir agurkų griežinėlių, juk visgi pavasaris reikia mėgautis daržovėmis. 




600 g vištienos filė
1 šaukštas medaus
2 arbatiniai šaukšteliai įvairių žolelių mišinio (raudonėlių, rozmarino, čiobrelių)
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių (Dižono)
1/2 citrinos sulčių
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
8 tortilijos
salotų lapai

Padažui:

2 šaukštai majonezo
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių (Dižono)
1 šaukštelis medaus
1/2 citrinos sulčių
žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų

Mėsą supjaustome juostelėmis ar gabalėliais.
Medų šiek tiek pašildome, jei jis kietas, sumaišome su prieskoninėmis žolelėmis, garstyčiomis, citrinos sultimis, druska ir pipirais. Užpilame marinatą ant vištienos ir išmaišome. Statome dubenį į šaldytuvą ir paliekam kelioms valandoms arba per naktį.
Pasimarinavusią mėsą mauname ant iešmelių, dedame ant grotelių ir kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Kol vištiena kepa, pagaminame padažą. Majonezą sumaišome su garstyčiomis, medumi, citrinos sultimis, druska ir pipirais.
Ant tortilijos tepame medaus ir garstyčių padažo, dedame salotų lapų, 4-6 gabaliukus vištienos, dar palaistome tuo pačiu padažu ir susukame.

Skanaus!

Naudojau 8 vištų šlaunelių mėsą. Prieš kepant iešmelius 30 minučių pamirkykite vandenyje, kad nepajuostų kepant. Dalį vištienos kepiau ant iešmelių, dalį ant skardos patiestos kepimo popieriumi, tad jeigu neturite iešmelių skonis nuo to nenukentės, tiesiog ant iešmelių gražiau apskrunda. Kepė 20 minučių. 


Recepto šaltinis: Metai Beatos virtuvėje (II knyga)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą