2014 m. gegužės 28 d., trečiadienis

Varškės ir pomidorų pyragas

Prasidėjo puikūs orai, visi persikeliame į gamtą, mažiau laiko praleidžiame prie puodų, bet valgyti visgi reikia :-) Šį užkandėlė puikiai tiks lengvai vakarienei...Beje, ją skaniausia valgyti šiltą...Tad ištraukę iš orkaitės dedame į lėkštes ir nepamirštam dar šalia dosnų dubenėlį salotų pasigaminti. 



200 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
180 g pusriebės varškės
2 kiaušiniai
1/2 arbatinio šaukštelio kmynų
1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių
4 pomidorai
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Šviežių bazilikų lapelių
Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Atšildom ir iškočiojam tešlą, supjaustome į tiek dalių kiek bus valgytojų. Galima kepti ir vieną didelį lakštą.
Varškę išsukame su kiaušiniais, įberiame kmynų, raudonėlių, druskos ir pipirų.
Skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir klojame tešlos lakštą. Palikę maždaug 2 centimetrus nuo krašto, lakštą lengvai neaštriu peiliu apipjauname, tik neperpjauname tešlos iki galo. Tešlą (išskyrus kraštus) subadome šakute ir ant jos tepame varškės ir kiaušinių masės.
Pomidorus supjaustome plonais griežinėliais ir vieną kitu šiek tiek pridengdami išdėliojame ant varškės. Apibarstome druska ir pipirais, bei pašlakstome alyvuogių aliejumi.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Ištraukiame iš orkaitės ir apibarstome bazilikų lapeliais.

Skanaus!

Šį skanėstą kepiau ne pirmą kartą, tad pastebėjimai būtų tokie: 

1. Sluoksniuotą tešlą imu jau kur atskirais gabaliukais šaldyta, o ne kur didelis lakštas, taip daug patogiau gaminti.
2. Naudoju 15 procentų riebumo varškę (250 g). Bandžiau ir su 9 procentų, ir su liesesnėm, tai man labiausiai tiko 15 procentų, o jūs jau šį pasirinkimą prisitaikykite prie savo poreikių.
3. Apipjautus kraštus ištepu alyvuogių aliejumi.



Recepto šaltinis: Metai Beatos virtuvėje. II knyga.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą