2014 m. rugpjūčio 9 d., šeštadienis

Graikiškos salotos

Rugpjūtis - paskutinis vasaros mėnesis, tad dabar kuo daugiau valgykit daržovių, vaisių ir uogų...Kaupiam vitaminų atsargas, o salotos tam labai tinkamas būdas. Supjausčius daržoves, salotas padažu apipilkite tik prieš valgant. Galite jomis mėgautis užgerdami vynu, labai tinka ir prancūziškas batonas.




Salotoms:

4 pomidorai
1 ilgavaisis agurkas
3 raudonieji svogūnai
200 g fetos sūrio
125 g juodųjų alyvuogių be kauliukų

Padažui:

100 ml alyvuogių aliejaus
3 šaukštai raudonojo vyno acto
1 arbatinis šaukštelis raudonėlių
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
2-3 skiltelės česnako

Sumaišykite iš pateiktų produktų padažą. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis. Pusgriežiniais supjaustykite agurką. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite plonais griežinėliais. Salotas dėkite į atskiras lėkštes: iš pradžių pomidorus ir agurkus, ant jų - svogūnus, fetos kubelius ir alyvuoges. Užpilkite padažu ir patiekite.

Skanaus...


Mano pastebėjimai:

1. Geriausia visus produktus susipjaustyti ir susidėti į atskirus dubenėlius, tada tiesiog prieš patiekiant iš kiekvieno dėti sluoksniuojant į lėkštes. Tik nemaišykite jų!
2. Produktų kiekį galite keisti, priklausomai nuo valgytojų skaičiaus. Aš dėjau tik 2 svogūnus. Juodųjų alyvuogių sunaudojau 150 g, tai sudaro pusę indelio, nes jie dažniausiai būna po 300 g. Papildomai dar įpjausčiau petražolių.
3. Patiekiau su orkaitėje skrudinta ciabatta (čiabata), kuri buvo aplieta alyvuogių aliejumi, apibarstyta česnako gabaliukais ir druska. 





Recepto šaltinis: Lengvi receptai I knyga. 

1 komentaras: