2014 m. rugpjūčio 10 d., sekmadienis

Amerikietiški blyneliai

Šiuos blynus jau kepu ne pirmą ir tikrai ne paskutinį kartą. Kepdami juos vasaros pusryčiams valgykite su uogomis ar skystu medumi, žiemą galite tiekti su papjaustytais šalia bananais ir klevų sirupu...bus tikrai idealūs pusryčiai.



1 ir 1/4 stiklinės miltų
1 kiaušinis
1 ir 1/4 stiklinės kefyro arba raugintų pasukų
1/4 stiklinės cukraus
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis sodos
1/4 stiklinės aliejaus
druskos pagal skonį

Viename dubenyje sumaišome sausus produktus, kitame skystus. Tuomet palaipsniui skystus produktus pilame ant sausų ir sumaišome viską iki vientisos masės. Keptuvę gerai įkaitiname, tuomet ant silpnos ugnies kepame blynelius. Kepant jokių papildomai riebalų nenaudojame.

Mano pastebėjimai:

1. Stiklinę naudojau 200 ml. 
2. Sodą pakeičiau į 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių.
3. Aliejų pyliau saulėgrąžų.
4. Blynai labai išsipučia, todėl pilnai užtenka vienam blynui 1 šaukšto tešlos pilti.
5. Iškepę jie labai purūs, tačiau šalia jų rekomenduoju kažką patiekti, nes vienus valgyti pakankamai sausa būtų...






Recepto šaltinis: Amerikietiški blyneliai





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą