2014 m. rugpjūčio 14 d., ketvirtadienis

Braškių pyragas

Šis kepinys labai vasariškas. Ir tie, kas dar vis nori pagriebti bėgančią vasarą už "uodegos" šis pyragas labai tinkamas. Jį galima kepti ir rudenį, ir žiemą tik teks tuomet naudoti šaldytas uogas. Pyrago tešla iškepta buvo trapi ir labai priminė sviestinius sausainius :) Labai skani ir manau verta išbandyti su kitais įdarais.



Tešlai:

200 g sviesto
100 ml cukraus
500 ml kvietinių miltų
1 kiaušinis
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

Įdarui:

200 ml grietinės
3 kiaušiniai
150 ml cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
300 ml braškių
50 g migdolų drožlių

Kambario temperatūros sviestą iki purumo išsukite su cukrumi. Sudėkite kiaušinį, miltus, vanilinį cukrų ir gerai išmaišykite. Tešlą prispauskite prie apvalios 26-28 cm skersmens išardomos skardos, išklotos kepimo popieriumi, dugno ir kraštų. 15 minučių laikykite šaldytuve.
Grietinę sumaišykite su kiaušiniais, suberkite paprastą cukrų ir vanilinį cukrų, dar kartą sumaišykite. Ant tešlos sudėkite perpus perpjautas uogas, supilkite grietinės mišinį. Ant viršaus užbarstykite migdolų drožlių. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių.



Mano pastebėjimai:

1. Kiaušinį tešlai irgi naudojau kambario temperatūros.
2. Skardą naudojau 26 cm skersmens.
3. Tešlą laikiau 30 minučių šaldytuve.
4. Grietinę naudojau 30 % riebumo.
5. Braškių ml nematavau, tiesiog perpjoviau per pusę tiek kiek reikėjo padengti visą tešlos dugną, todėl patarčiau jų turėti daugiau, bus per daug galėsite tiesiog jas suvalgyti.
6. Migdolų drožlių sunaudojau 60 g (du pakeliai nedideli). 
7. Įdaras bus labai skystas, tad nenustebkite.
8. Pyragas kitą dieną pabuvęs šaldytuve tapo skanesnis, beje įdare man per daug jaučiasi kiaušinis, tad šioks toks minusas šiam pyragui būtų, nes slopina šiek tiek braškių skonį. 





Recepto šaltinis: Lengvi receptai III knyga. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą