2014 m. rugpjūčio 11 d., pirmadienis

Varškės ir jogurto tortas su braškėmis

Lengvai pagaminamas ir dar lengviau suvalgomas tortas. Labai gerai, kad nereikia jo kepti ypač kai lauke karaliauja karštis ir nesinori nieko gaminti orkaitėje. Vietoje braškių galite dėti avietes ar mėlynes, o jeigu bandysite su vyšniomis, na reikėtų tuomet papildomai į jogurto sluoksnį įberti cukraus. Pats varškės ir jogurto sluoksnis nėra saldus, tad kam aktualus saldumas reikėtų koreguoti cukraus kiekį, man asmeniškai saldumo netrūko. Reikėtų paminėti, kad jeigu jūsų pasisėdėjimas vyksta lauke, iš šaldytuvo neškite prieš pat patiekiant, nes šis tortas nelabai draugauja su karščiu ar tiesioginiais saulės spinduliais. 



Torto pagrindui:

200 g šokoladinių sausainių
120 g sviesto

Varškės ir jogurto sluoksniui:

400 g varškės
250 ml natūralaus jogurto
200 ml riebios grietinėlės
150 g cukraus
40 g želatinos
2 pakeliai vanilinio cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių

Puošimui:

300 g braškių
Mėtos lapelių (nebūtina)

Sausainius sutrinkite kočėlu, trupinius sumaišykite su lydytu sviestu. Mišinį suverskite į kepimo popieriumi išklotą apvalią formą. Tolygiai paskirstykite, suspauskite ir statykite į šaldytuvą. Želatiną užpilkite vandeniu ir 10 minučių pabrinkinkite. Jogurtą ir varškę išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Puode įkaitinkite citrinų sultis, sudėkite brinkintą želatiną ir maišydami kaitinkite, kol ištirps, tik neužvirkite. Tirpalą atsargiai įmaišykite į varškės kremą ir padėkite šaltai. Kai pradės stingti, įsukite į kremą iki standumo išplaktą grietinėlę. Paruoštą kremą sukrėskite ant sausainių. Dėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Nuplautas ir nusausintas braškes supjaustykite plonomis riekelėmis ir išdėliokite ant sustingusio torto viršaus. Puoškite mėtų lapeliais.

Mano pastebėjimai:

1. Pateikiu savo pastebėjimus gaminant, nes man kartais originalūs receptai (jų kilmę visada nurodau), kuriuos gaminu kelia abejonių. Dažniausiai pirmą kartą gamindama stengiuosi nieko nekeisti, o antrą kartą jau būnu pasižymėjusi man netikusius variantus ir gaminu pakeitusi kas netiko.
2. Pagrindui naudojau Selga sausainius.
3. Varškę naudojau 15% (Dvaro).
4. Grietinėlė 35%.
5. 20 g želatinos man pilnai užteko, viskas sustingo.
6. Bėriau 1 arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus, man tiek pilnai užtenka kepiniuose, kad būtų jaučiamas jo aromatas.
7. Man prireikė 500 g braškių.
8. Užpyliau dar paviršių želė padarytą iš pakelio, kad paviršius blizgėtų
9. Tortui naudojau išardomą tortinę 26 cm skersmens.
10. Kai pagaminau pagrindą torto, jį šaldytuve laikiau 30 minučių.
11. Jogurtą ir varškę išsukau su mikseriu, tad pati masė tapo glotni ir kreminės konsistencijos.
12. Tortas tikrai sustingo per 4 valandas, tad paruošę jį ryte, mėgautis galite jau per pietus prie kavos puodelio.






Recepto šaltinis: Darbštuolės žurnalas. Sūrio valgiai. 2014 m. spec numeris.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą