2014 m. spalio 18 d., šeštadienis

Cukriniai sausainukai

Labai norėjosi greitai pagaminamų sausainių prie arbatos. Cukriniai sausainukai, pasirodė ne tik lengvai pagaminami, bet ir dėl produktų kiekio patrauklus pasirinkimas. Viduje aišku kirbėjo mintis, kad trūksta čia man kokio sviesto...Mąsčiau galbūt spaudos klaida?? Kaip bus taip, pasisveriu cukrų, miltus...įmušu kiaušinius, maišau maišau... Ech... Pastebėjimai apačioje recepto kas planuoja kepti šiuos sausainius.




300 g cukraus
300 g miltų
3 kiaušiniai
Vanilės ekstrakto

Miltus sumaišyti su cukrumi, kiaušiniais ir vanilės ekstraktu. Minkyti, kol tešla taps vienalytė. Kuo ploniau iškočiokite, stikline ar formele išspauskite įvairių formų sausainukus. Dėkite sausainukus ant riebalais išteptos skardos ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, iki gražiai pagels.


Mano pastebėjimai:

1. Vanilės ekstrakto neturėjau, įbėriau 1 arbatinį šaukštelį vanilinio cukraus.
2. Įbėrus 300 g miltų masė tikrai nebuvo kočiojama, ją galėjau nebent su šaukštu kabinti ir dėti į skardą, visgi receptas nurodė, kad turi būti kočiojama, įbėriau papildomai 150 g miltų, tuomet jau su ja buvo galima dirbti ir minkyti rankomis, tačiau pastoviai reikėdavo ir stalą pabarstyti miltais ir kočėlą apvolioti miltuose, tad tikrai dar susinaudojo 50 gramų miltų. Žinoma, manau čia priklauso kokio dydžio kiaušinius naudosite, mano pirkti tikrai nebuvo mažiukai, galbūt todėl ir pareikalavo tokio kiekio miltų.
3. Sausainių formele išspaustus sausainukus dėjau į skardą, kuri buvo išklota sviestiniu popieriumi.
4. Receptas nenurodė konkretaus laiko kepimo ir temperatūros, (labiausiai nepatinka receptuose, tai nebuvimas konkretumo), taigi nustačiau jungiklio padalą, ties 180 laipsnių, apatinis + viršutinis kaitinimas, kepiau 10 minučių. Antrą skardą teko kepti 15 minučių, nes iškočiojau storesnius sausainukus. Iš viso iškepiau 3 skardas sausainių. 
5. Sausainiai kol karšti yra minkštučiai ir tiesiog tirpsta burnoje...tikėjausi, kad bus saldūs, tikrai ne. Kai šie sausainukai atvėsta tampa kietoki. Žinoma kitaip ir būti negali, kai dedama tiek miltų, bet kaip jų neįdėti, jeigu receptas nurodo "Tešla turi būti kočiojama". 
6. Aišku nėra padėties, be išeities: arbatos ar kavos pasidarius ir pamirkius (kaip bobutės daro neturėdamos dantų :) ) sausainukai suminkštėja. Sausainiai tikrai skanūs.
O kam toks variantas nepatinka, į tešlą įdėkite kambario temperatūros sviesto (manau 100 gramų užtektų) ir išsukite su cukrumi, tuomet muškite kiaušinius ir berkite miltus. 





Recepto šaltinis: Darbštuolės žurnalas 2014/05.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą