2014 m. spalio 16 d., ketvirtadienis

Kokosainiai

Būna dienų, kai nėra laiko virtuvėje gaminti šedevrus, ar "užgriuvo" netikėti svečiai ir norite pavaišinti kokiu desertu prie arbatos ar kavos. Šie sausainėliai tikras išsigelbėjimas, kai tiesiog labai norisi kažko saldaus. Tik savo virtuvės spintelėje reikės būtinai rasti kokosų drožlių, todėl kartas nuo karto patikrinkite savo atsargas ir įtraukite į pirkinių sąrašą, jeigu pasibaigė, o visų kitų sudėtinių dalių, tikrai rasite savo namuose :) Na, nebent nutiks kaip man bus pasibaigęs paprastas cukrus, todėl jį pakeičiau ruduoju cukrumi, manau tikrai nesugadino skonio, netgi įgavo švelnaus karamelės poskonio. Jeigu atvirai, tai man rudasis (cukranendrių) cukrus labiau patinka, nei baltasis (runkelių), tiek dėl kvapo, tiek dėl patiekalams suteikiamo skonio. Skaičiau ne vieną straipsnį, kuriame minima, kad ir sveikesnis jis, turintis reikalingų žmogui mikroelementų. Tai toks trumpas pagiriamas žodelis rudąjam cukrui.



2 kiaušinių
140 g cukraus
250-300 g kokosų drožlių
Žiupsnelio druskos

Atskirkite baltymus nuo trynių. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų.
Trynius išplakite su cukrumi, suberkite kokosų drožles, lėtai supilkite išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.
Iš gautos masės formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.

Skanaus! 

Mano pastebėjimai:

1. Gavosi 32 rutuliukai - sausainiukai.
2. Kai atskirsite baltymus nuo trynių, stenkitės, kad trynio nepatektų nei lašelio į baltymus, kitaip neišsiplaks iki standžių putų.
3. Neturėjau baltojo cukraus, tad naudojau rudąjį, labai tiko.
4. Nepamirškite skardą iškloti kepimo popieriumi.
5. Kepiau 20 minučių (stebėkite juos, gal jūsų orkaitėje iškeps greičiau ar užtruks ilgiau), naudojau apatinį + viršutinį kaitinimą. 





Recepto šaltinis: Knyga - Lengvai paruošiami valgiai, 2013 m. 


2 komentarai: