2014 m. spalio 19 d., sekmadienis

Šokoladinis pyragas

Kas mėgsta šokoladą, šis pyragas Jums...Daug daug šokolado, sodrus skonis, pats geriausias pasirinkimas smaližiams. Jeigu nemėgstate šokolado, net nepradėkite kepti šio skanėsto, nes čia tikriems mėgėjams, kurie kaip aš be jo gyventi negali :) Šokoladas pats geriausias visų laikų atradimas maisto industrijoje. Kepinys nėra saldus, todėl kas nemėgsta saldžių gaminių jis labai tinkamas. Pyragas sodriai juodos spalvos, drėgnas ir prie kavos puikus desertas. Recepte nurodoma kad gaunasi 4-6 porcijos.



200 g sviesto
2 didelių kiaušinių
150 g cukraus
100 g kvietinių miltų
30 g karčios kakavos
100 g baltojo šokolado
100 g juodojo šokolado

Garų vonelėje (puodas su verdančiu vandeniu, o ant jo metalinį indą uždedame, kuriame tirpinsime šokoladą) ištirpinkite smulkintą juodąjį šokoladą su sviestu. Palikite pravėsti.
Kol šokoladas vėsta išplakite kiaušinius su cukrumi iki purumo. Tuomet pamažu supilkite šokolado bei sviesto mišinį, suberkite miltus, sumaišytus su kakava, ir viską gerai išmaišykite. Suberkite gabalėliais sutrupintą baltąjį šokoladą.
Skardą (22x22 cm) išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minutes.

Skanaus!

Mano pastebėjimai:

1. Sviestą susipjausčiau taip pat gabaliukais, kaip ir šokoladą - taip greičiau ištirpsta.
2. Kiaušinius su cukrumi plakiau mikseriu apie 5 minutes, man po tiek laiko pakankamai masė atrodė puri ir kiaušiniai gerai išsiplakę. 
3. Prieš pildami būtinai patikrinkite ar šokoladas gerai atvėso!!! Jį pyliau palaipsniui vis paplakdama, kad tolygiai pasiskirstytų kiaušinių masėje. 
4. Miltus sumaišiusi su kakava, persijojau į tešlą.
5. Mano skarda buvo 26x19 cm (tai praktiškai tas pats kas 22x22 tik pailgesnė). Jeigu kepsite didesnėje skardoje pyragas gausis labai žemas, tuomet reikėtų dvigubinti proporcijas. Pyragas pakyla tik vos vos, nes jokių kepimo miltelių čia nededama.
6. Kepiau 25 minutes.




Recepto šaltinis: Lengvai paruošiami valgiai, 2013 m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą