2014 m. spalio 31 d., penktadienis

"Voriukai"

Šiandien Amerikoje tikrai švenčiamas Halloween'as. Nors Lietuvoje, tai dar nėra labai paplitusi šventė, tačiau manau kiekvienas gali (žinoma jeigu tik noro yra) pasidaryti įvairių skanėstų ta tema. Tiesiog vakarienę padaryti kitokią ir išskirtinę. Pagrindinė ir simbolinė veikla moliūgų skaptavimas. Todėl jeigu jau išskaptuosite moliūgą iš jo minkštimo galite išsikepti moliūgų pyrago, blynelių, ar keksiukų. Skanėstai - karameliniai obuoliai, saldainiai. O aš " pašmirinėjusi" internete užtikau įdomią nuotrauką, ir pamėginau ją įgyvendinti.



4 kiaušiniai
2 šaukštai majonezo
2 skiltelės česnako
6 juodųjų alyvuogių
Žiupsnelis juodųjų pipirų
Žiupsnelis maltos saldžiosios paprikos

Išverdame kiaušinius kietai, virti reikėtų apie 5 minutes. Išvirusius kiaušinius ataušiname, nulupame ir perpjauname per pusę. Trynius išimame ir sudedame į atskirą indą. Susmulkiname česnaką, beriame į trynius, dedame prieskonius ir majonezą. Viską gerai išmaišome, trynį patriname šiek tiek, tuomet sudedame atgal į perpjautas kiaušinių puseles paruoštą įdarą. Keletą alyvuogių perpjauname per pusę ir uždedame ant kiaušinių, o iš kitų padarome kojeles voro, supjaustę juostelėmis.

Skanaus!

Mano pastebėjimai:

1. Galite įdėti tarkuoto sūrio - bus dar skaniau. Pridėti savų mėgstamų prieskonių. Improvizacijai ribų nėra. Majonezą naudojau riebų. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą