2014 m. spalio 8 d., trečiadienis

Keptas viščiukas

Kažkodėl man rudenį labiausiai patinka patiekalus gaminti orkaitėje...kepti pyragus...įvairius apkepus, nes kai atidarai orkaitės durelės, taip ir pasklinda po namus šiluma ir nerealūs kvapai. Keptas viščiukas puikus pasirinkimas vakarienei ar savaitgalio pietums su šeima, nes prie šio patiekalo reikia tik pastovėti, kol įtrini prieskoniais viščiuką ir pasiruoši daržoves šalia jų. Labai skanus viščiukas, švelniai apskrunda...



1 viščiukas
50 g minkšto sviesto
2 skiltelių česnako
Mėgstamų vištienos prieskonių
Druskos, pipirų
1 citrinos

Sviestą sumaišyti su trintu česnaku. Viščiuką nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite išilgai stuburo ir įtrinkite druska bei pipirais. Lengvai atkėlę odelę prikimškite paruošto sviesto, apibarstykite mėgstamais prieskoniais, viską įtrinkite į odą ir palikite pasimarinuoti bent 1 valandą.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 minučių. Kartkartėmis apliekite viščiuką išsiskyrusiais riebalais.
Baigiant kepti viščiuką apdėliokite citrinos skiltelėmis. Kepkite jį su mėgstamomis daržovėmis.


Mano pastebėjimai:

1. Vištienai naudojau įtrinti kmynus, saldžiosios paprikos miltelius - 1 arbatinį šaukštelį, druskos - 1 arbatinį šaukštelį (visai vištai - kas mėgsta sūriau dėkite daugiau), juodųjų pipirų - 1 arbatinį šaukštelį. 
2. Kepiau su morkomis, bulvėmis ir obuoliais.
3. Kepiau 60 minučių, kas 20 minučių apliedavau daržoves ir viščiuką išsiskyrusiomis sultimis.
4. Likus kepti 15 minučių apdėliojau citrinos griežinėliais.



Recepto šaltiniai: Lengvai paruošiami valgiai, 2013 m. arba Didžioji troškinių, sriubų ir kitų šildančių patiekalų knyga, 2014m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą