2015 m. kovo 16 d., pirmadienis

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kasdien saulė šviečia vis ryškiau ir šildo vis labiau. Vis dažniau ir ilgiau norėsis laiką leisti parkuose, miškuose, kiemuose ar daržuose... Tačiau, kad ir kaip smagu pramogauti valgyti vistiek juk reikia :) Šis patiekalas tinkamas visiems metų laikams. Sudėtines dalis galite keisti, jeigu nevalgote kiaulienos keiskite vištiena, o jeigu iš viso netoleruojate mėsos, galite jos ir atsisakyti arba pridėti papildomai daržovių: paprikų, cukinijų. Daržovių juk niekada nebus per daug! Beje, ar Jums nebūna taip, kad džiaugiatės atsiradus tam tikroms daržovėms ar vaisiams? Man būna! Džiaugiuosi, kai atsiranda lietuviški pomidorai, džiaugiuosi, kai atsiranda braškės, džiaugiuosi, kai atsiranda baravykai, o šiuo metu man begalinis džiaugsmas širdutėje suvirpa, mat turguje jau galima rasti ir svogūnų laiškų, mmm kaip aš jų pasiilgus buvau. Šiuo metu man tikra apsėdimo manija yra visur ir su viskuo juos derinti ir valgyti valgyti, kol tikrai tam kartui bus jau gana. Tad tikriausiai jau supratote, kad ir prie šių makaronų derinau svogūnų laiškų mišrainę su grietine. Puikus patiekalas - puikiai vakarienei ar pietums! 


400 g vamzdelių formos makaronų
200 g kiaulienos
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 šaukštai sviesto
1 skardinė (400 g) konservuotų trintų pomidorų (arba 500 g šviežių)
2 mažos aitriųjų paprikų ankštys
200 g fermentinio sūrio
Šviežių petražolių
Druskos pagal skonį
Juodųjų pipirų pagal skonį

Mėsą supjaustykite šiaudeliais. Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir česnakų skilteles. Sūdytame vandenyje 5 minutes pavirkite makaronus, nusunkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite mėsą. Sudėkite svogūnus, česnaką, o po kurio laiko konservuotus pomidorus, pusiau perpjautas bei išvalytas aitriųjų paprikų ankštis. Išmaišykite, pagardinkite druska, pipirais ir 10 minučių troškinkite ant silpnos ugnies. Ant pavirusių makaronų supilkite padažą ir gerai išmaišykite. Troškinkite, kol makaronai bus minkšti. Susmulkinkite petražoles ir su tarkuotu sūriu sudėkite į puodą, išmaišykite.

Skanaus!


Mano pastebėjimai:

1. Makaronus galite pasirinkti ir kitokios formos. 
2. Dėjau 500 gramų kiaulienos nugarinės. Gaminau šį patiekalą ne kartą, tad 200 gramų mėsos man tikrai per mažai atrodė. Galite naudoti ir sprandinę, bet man nugarinė tiesiog labiau čia tinka.
3. Jeigu nemėgstate aštriai, galite nedėti aitriųjų paprikų. Aš mėgstu švelnesnius patiekalus, tad padidinau česnako kiekį iki 4 skiltelių ir įpjausčiau tik pusę aitriosios paprikos. 
4. Vasarą, kai jau būna skanūs pomidorai galite konservuotus keisti į šviežius, tuomet reikės 500 gramų. Juos panardinkite į verdantį vandenį, nulupkite odeles ir supjaustykite. 
5. Petražoles galite keisti ir krapais. Šių prieskoninių daržovių negailėkite.
6. Keptuvėje mėsą pakepinau tol kol nebebuvo ji raudona, sudėjusi svogūnus ir česnakus pakepinau 2 minutes, tuomet sudėjau pomidorus ir kepinau kaip receptas liepia 10 minučių. Supylus padažą ant makaronų įpyliau 50 ml vandens, nes šiek tiek trūko drėgmės baigti virti makaronams. Tuomet dar pagardinau viską 3 šaukštais pomidorų pastos. 
7. Sūrį ir petražoles dėkite jau nukėlę puodą nuo ugnies. Galite sūrį užbarstyti ir prieš patiekdami valgyti. 
8. Receptas nurodo, kad patiekalo užteks 4-6 asmenims.


Recepto šaltinis: Knyga - Lengvi receptai II.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą