2015 m. kovo 14 d., šeštadienis

Šokoladiniai saldainiai

Planavau pirmą pavasario įrašą padaryti daug daug anksčiau, bet kaip sakoma: " Kartais planai ir lieka planais". Per šias pirmas pavasario dienas praėjo ir mano gimtadienis, ir moters diena, ir šio tinklalapio pirmieji metukai "sutuksėjo". O kaltininkas visų šių praleistų įvykių buvo sugedęs kompiuteris, paėmė ir neįsijungė vieną gražią ir saulėtą dieną :) Va taip va būna, bet dabar svarbiausia, kad vėl viskas veikia ir galiu mėgautis rašydama receptus, peržiūrinėti nuotraukas ir jas sukelti čia, nes ir gaminau, ir fotografavau visas tas dienas. Šį įrašą skiriu vienam man labai svarbiam įvykiui, prieš keletą dienelių sulaukė mano tinklaraštis 1 metukų. Šiai progai ilgai mąsčiau ką ypatingo reikia pagaminti. Taip taip žinau gimtadienis reiškia reikia būtinai torto, bet aš nusižengiau šiai taisyklei :) Kodėl? Na, pirma todėl, kad norėjau kažko išskirtinio, antra tortas buvo per mano gimtadienį, o manasis gimtadienis praktiškai sutampa su tinklaraščio gimtadieniu, todėl visi jau buvom atsivalgę torto per akis ir per ausis :) Taigi šiai šventei paskyriau labai paprastą, bet tikrai ne prastą desertą! Saldainius! Kas gi nemėgsta saldainių? Kas nemėgsta šokolado? Bent aš galiu padėjusi ranką ant širdies prisiekti amžiną meilę šokoladui :) Beje, nors ir pavėluotai, bet SVEIKINU visus sulaukus Pavasario! Mėgaukitės saule, ilgėjančiomis dienomis ir saldžiomis akimirkomis. O aš šiandien vaikščiodama miške "užtikau" žibutę, dar jų mažai, bet diena po dienos ir jų "užderės" kaip grybų po lietaus rudenį.

200 g juodojo šokolado
150 g pieniško šokolado
200 g saldinto sutirštinto pieno
100 g žemės riešutų

Į dubenį suberkite gabalėliais sulaužytą juodąjį ir pienišką šokoladą. Supilkite saldintą sutirštintą pieną. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje apie 3 minutes, kas pusę minutės išimkite ir gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Žemės riešutus pakepinkite ant keptuvės ir susmulkinkite. Suberkite smulkintus riešutus į šokolado masę ir gerai išmaišykite. Kepimo indą (20x10 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi sukrėskite gautą masę ir tolygiai paskirstykite inde. Išlyginkite paviršių. Uždengę indą maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite keletą valandų arba per naktį. Išėmę iš formos supjaustykite nedideliais gabaliukais.


Skanaus!



Mano pastebėjimai:

1. Saldainių kiekis labai priklauso nuo to kokio dydžio gabaliukais supjaustysite. Aš dalį supjausčiau pailgais gabaliukais, kitus kubeliais.
2. Riešutus pakepinau su luobelėmis, tuomet nulupau ir sukapojau su peiliu. Kepinau ant keptuvės 5 minutes vis vartydama, saugokite, kad nesudegtų. Galite naudoti ir kitus riešutus, pvz.: lazdyno, anakardžių, migdolų. Kiekvieną kartą skonis bus vis kitoks.
3. Mikrobangų krosnelėje šokolado tikrai netirpdžiau, tą padariau ant garų vonelės. Į puodą įpyliau vandens jį užvirinau, o ant jo uždėjau indą su šokolado gabaliukais ir išlydžiau maišydama. Tuomet supyliau saldintą sutirštintą pieną.
4. Išmatavau savo turimas formas ir pagal nurodytą recepte labiausiai tiko paprasčiausia keksui skirta pailga forma. 
5. Šaldytuve laikiau per naktį.





Recepto šaltinis: Saulėtos virtuvės saldumynų knyga, 2014 m. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą