2014 m. gegužės 28 d., trečiadienis

Varškės ir pomidorų pyragas

Prasidėjo puikūs orai, visi persikeliame į gamtą, mažiau laiko praleidžiame prie puodų, bet valgyti visgi reikia :-) Šį užkandėlė puikiai tiks lengvai vakarienei...Beje, ją skaniausia valgyti šiltą...Tad ištraukę iš orkaitės dedame į lėkštes ir nepamirštam dar šalia dosnų dubenėlį salotų pasigaminti. 



200 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
180 g pusriebės varškės
2 kiaušiniai
1/2 arbatinio šaukštelio kmynų
1/2 arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių
4 pomidorai
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Šviežių bazilikų lapelių
Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Atšildom ir iškočiojam tešlą, supjaustome į tiek dalių kiek bus valgytojų. Galima kepti ir vieną didelį lakštą.
Varškę išsukame su kiaušiniais, įberiame kmynų, raudonėlių, druskos ir pipirų.
Skardą ištiesiame kepimo popieriumi ir klojame tešlos lakštą. Palikę maždaug 2 centimetrus nuo krašto, lakštą lengvai neaštriu peiliu apipjauname, tik neperpjauname tešlos iki galo. Tešlą (išskyrus kraštus) subadome šakute ir ant jos tepame varškės ir kiaušinių masės.
Pomidorus supjaustome plonais griežinėliais ir vieną kitu šiek tiek pridengdami išdėliojame ant varškės. Apibarstome druska ir pipirais, bei pašlakstome alyvuogių aliejumi.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Ištraukiame iš orkaitės ir apibarstome bazilikų lapeliais.

Skanaus!

Šį skanėstą kepiau ne pirmą kartą, tad pastebėjimai būtų tokie: 

1. Sluoksniuotą tešlą imu jau kur atskirais gabaliukais šaldyta, o ne kur didelis lakštas, taip daug patogiau gaminti.
2. Naudoju 15 procentų riebumo varškę (250 g). Bandžiau ir su 9 procentų, ir su liesesnėm, tai man labiausiai tiko 15 procentų, o jūs jau šį pasirinkimą prisitaikykite prie savo poreikių.
3. Apipjautus kraštus ištepu alyvuogių aliejumi.



Recepto šaltinis: Metai Beatos virtuvėje. II knyga.


2014 m. gegužės 22 d., ketvirtadienis

Keksiukai su baltuoju šokoladu ir braškėmis

Šiuos keksiukus išbandžiau tiek su baltu, tiek su juodu šokoladu. Su baltu šiek tiek saldžiau, bet ne mažiau skanu. Aišku galima ir abu šokoladus sumaišyti, oi saldu turėtų būti :) Neturite braškių? Irgi ne problema, dėkite avietes, mėlynes, žemuoges tik jų nesmulkinkite. Vasara artėja, uogų sezonas įsibėgės, tad tokių skanėstų tikiuosi mano virtuvėje tik daugės...




100 g sviesto
150 ml cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
250 ml pieno
500 ml kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
100 g baltojo šokolado
200 g braškių
2 kiaušiniai

Papuošimui: 200 ml plakamosios grietinėlės ir braškių.

Kambario temperatūros sviestą iki purumo išsukite su cukrumi, nuolat maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite vanilinį cukrų ir pieną, persijotus miltus, kepimo miltelius. Galiausiai įmaišykite šokolado bei braškių gabalėlius. Vientisą tešlą sudėkite į sviestu išteptas keksiukų formeles. Kepkite 180 C temperatūroje 20-25 minutes. Atvėsinkite. Prieš patiekdami puoškite grietinėle ir braškėmis.

Skanaus!

Mano pastebėjimai:

1. Aš tešlą pyliau į popierines keksiukų formeles, kurios buvo įdėtos į keksiukų formą, tad sviestu netepiau. 
2. Kepiau 30 minučių. Naudojau apatinis + viršutinis kaitinimas.
3. Puošimo būdą galite pasirinkti kokį norite, šiuo atveju pas mane išplakta grietinėlė patepta ant keksiuko, kad lengviau priliptų trupinti oreo sausainiai ir išdėlioti guminukai.





  Recepto šaltinis: Knyga - Lengvi receptai III.