2014 m. gegužės 22 d., ketvirtadienis

Keksiukai su baltuoju šokoladu ir braškėmis

Šiuos keksiukus išbandžiau tiek su baltu, tiek su juodu šokoladu. Su baltu šiek tiek saldžiau, bet ne mažiau skanu. Aišku galima ir abu šokoladus sumaišyti, oi saldu turėtų būti :) Neturite braškių? Irgi ne problema, dėkite avietes, mėlynes, žemuoges tik jų nesmulkinkite. Vasara artėja, uogų sezonas įsibėgės, tad tokių skanėstų tikiuosi mano virtuvėje tik daugės...




100 g sviesto
150 ml cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
250 ml pieno
500 ml kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
100 g baltojo šokolado
200 g braškių
2 kiaušiniai

Papuošimui: 200 ml plakamosios grietinėlės ir braškių.

Kambario temperatūros sviestą iki purumo išsukite su cukrumi, nuolat maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite vanilinį cukrų ir pieną, persijotus miltus, kepimo miltelius. Galiausiai įmaišykite šokolado bei braškių gabalėlius. Vientisą tešlą sudėkite į sviestu išteptas keksiukų formeles. Kepkite 180 C temperatūroje 20-25 minutes. Atvėsinkite. Prieš patiekdami puoškite grietinėle ir braškėmis.

Skanaus!

Mano pastebėjimai:

1. Aš tešlą pyliau į popierines keksiukų formeles, kurios buvo įdėtos į keksiukų formą, tad sviestu netepiau. 
2. Kepiau 30 minučių. Naudojau apatinis + viršutinis kaitinimas.
3. Puošimo būdą galite pasirinkti kokį norite, šiuo atveju pas mane išplakta grietinėlė patepta ant keksiuko, kad lengviau priliptų trupinti oreo sausainiai ir išdėlioti guminukai.





  Recepto šaltinis: Knyga - Lengvi receptai III. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą