200 g juodojo šokolado
150 g pieniško šokolado
200 g saldinto sutirštinto pieno
100 g žemės riešutų
Į dubenį suberkite gabalėliais sulaužytą juodąjį ir pienišką šokoladą. Supilkite saldintą sutirštintą pieną. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje apie 3 minutes, kas pusę minutės išimkite ir gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę. Žemės riešutus pakepinkite ant keptuvės ir susmulkinkite. Suberkite smulkintus riešutus į šokolado masę ir gerai išmaišykite. Kepimo indą (20x10 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi sukrėskite gautą masę ir tolygiai paskirstykite inde. Išlyginkite paviršių. Uždengę indą maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite keletą valandų arba per naktį. Išėmę iš formos supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Skanaus!
Mano pastebėjimai:
1. Saldainių kiekis labai priklauso nuo to kokio dydžio gabaliukais supjaustysite. Aš dalį supjausčiau pailgais gabaliukais, kitus kubeliais.
2. Riešutus pakepinau su luobelėmis, tuomet nulupau ir sukapojau su peiliu. Kepinau ant keptuvės 5 minutes vis vartydama, saugokite, kad nesudegtų. Galite naudoti ir kitus riešutus, pvz.: lazdyno, anakardžių, migdolų. Kiekvieną kartą skonis bus vis kitoks.
3. Mikrobangų krosnelėje šokolado tikrai netirpdžiau, tą padariau ant garų vonelės. Į puodą įpyliau vandens jį užvirinau, o ant jo uždėjau indą su šokolado gabaliukais ir išlydžiau maišydama. Tuomet supyliau saldintą sutirštintą pieną.
4. Išmatavau savo turimas formas ir pagal nurodytą recepte labiausiai tiko paprasčiausia keksui skirta pailga forma.
5. Šaldytuve laikiau per naktį.
Recepto šaltinis: Saulėtos virtuvės saldumynų knyga, 2014 m.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą