2015 m. vasario 17 d., antradienis

Biskvitas

Visi kas mėgsta gaminti tortus tikriausiai turi to vienintelio pačio pačiausio biskvito receptą. Žinoma yra visokiausių biskvitų, skirtingų tortų, bet jeigu reikia greitai sumeistrauti tortuką dažniausiai visi renkamės jau laiko patikrintus receptus ir eksperimentus paliekame ateičiai, kai turėsime daugiau laiko. Tad užtikusi šio biskvito receptą jį įtraukiau į savo mėgstamų ir etatinių patiekalų sąrašą. Beje, šis atradimas buvo visai netikėtas, kai šventė buvo jau "ant nosies", o planuoto torto biskvitas nenusisekė ir reikėjo čia ir dabar kažkaip suktis iš beviltiškos padėties. Taigi, jeigu ir Jums nutiko kažkas panašaus naudokitės šiuo receptu ir galbūt Jūsų šventė bus išgelbėta kaip ir manoji :)


370 ml miltų
6 kiaušiniai
250 ml cukraus
2 šaukštai vandens
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Atskirti kiaušinio baltymus nuo trynių. Išplakti standžiai kiaušinio baltymus, po truputį supilti cukrų. Kai baltymai bus tinkamai išplakti, dėti po vieną kiaušinio trynį, po kiekvieno vis paplakant.
Miltus persijoti su kepimo milteliais supilti į kiaušinių masę, vandenį taip pat ir palengva mediniu šaukštu viską permaišyti. Į 26 cm skersmens formos išardomą skardą patiesti kepimo popierių, bet tik ant dugno. Kraštų nereikia niekuom papildomai ištepti. Supilti tešlą. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temperatūros. Kepti 30 minučių. Orkaitės durelių kepimo metu neatidarinėti. Iškepusį biskvitą palikti išjungtoje orkaitėje keletą minučių.

Skanaus!

Mano pastebėjimai:

1. Atskirdami baltymus nuo trynių stebėkite, kad kiaušinio trynio nei kiek nepatektų į baltymus, nes neišsiplaks iki purios masės baltymai.
2. Aš trynius atskirdama dėjau į skirtingus indelius, nes išplakus baltymus reikia įdėti po vieną trynį ir vis dar išplakti. Aš sekantį trynį dėdavau, kai jau baltymuose nesimatydavo geltonos trynio masės.
3. Maišiau įprastu šaukštu, bet jeigu turite medinį maišykite su juo.
4. Kepiau 30 minučių. Palikau orkaitėje 5 minutes iškepusi. Ir išėmusi iš orkaitės palikau formoje pilnai ataušti, tuomet išėmiau iš formos ir jau buvo galima pjaustyti ir formuoti tortą.
5. Pjaustau šį biskvitą į 3 dalis, nes jis aukštas. Kaip matote viršutinė dalis iškepusi šiek tiek "raukšlėta", tad formuodami tortą apverskite ir dugnas tegul tampa viršumi, tuomet bus lygus ir gražus paviršius.



Recepto šaltinis: Biskvitas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą