2015 m. vasario 22 d., sekmadienis

Jogurtiniai blynai

Tikriausiai visi blynų prisivalgėte per Užgavėnes, bet argi blynų gali būti gana? Savaitgaliais jie turbūt populiariausi pusryčių kompanionai daugelio iš mūsų namuose. Savaitgaliais atrodo laikas sustoja, niekur nereikia skubėti, galima pasimėgauti ir vėlyvaisiais pusryčiais pagulinėjus lovoje tiek kiek norisi, o kai šonai jau nugulėti ir mintys sukasi apie gardų maistą galima išsiropšti iš lovos ir sumaišius tešlą dėti po vieną šaukštą tirštos tešlos į pasiruošusią kepti kalną blynų keptuvę. Blynai galiu teigti vienas iš tų patiekalų, kurie ugdo kantrybę, turi laukti kol viena pusė paruduos, kol antra ir tik tada galima krauti į lėkštę ir pilti ant jų kokių nors skanių pagardų. Su blynais yra dar viena problema tu krauni krauni juos į lėkštę, bet rezultato nesimato, nes kažkodėl vis kažkas sukasi ir sukasi aplink lėkštę ir tik jau kai visi būna sotus gali pradėti matyti rezultatą, kai lėkštėje "auga" kalniukas blynų TAU. Bet iš tikrųjų susimąsčiau, kad niekas nesikeičia...mano mama irgi visada paskutinė valgydavo blynus...pirma būdavo man ir tėčiui, o tada jau kai mes apsilaižę pirštus ir sotūs būdavome, mama sau prikepdavo kalną blynų ir valgydavo su sviestu ir grietine arba namine uogiene...Manau reikėtų kokios super gigantiškos keptuvės, kad tilptų kuo daugiau blynų ir galėtų visi vienu metu valgyti, nes laukti kol bus iškepti visi blynai ir valgyti juos šaltus, nėra nei vieno smaližių svajonė. Juos reikia dar garuojančius apipilti skaniais užpilais ir valgyti, mėgautis tais puriaisiais pusryčių gardėsiais. Ką gi, blynų nebėra, tūno jie sočiuose pilvuose, galima laukti kito tingaus savaitgalio ir tikėtis, kad keptuvė bus pasiruošusi ir vėl mums kepti kitų gardžių blynų kalną. Įdomu, o kokių šį kartą...?

500 g natūralaus jogurto
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis sodos
2 stiklinės miltų
Aliejaus kepti

Dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite jogurtą ir įberkite sodą. Viską išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą sumaišykite, tada palikite tešlą pastovėti 10-15 minučių. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių. Patiekite su mėgstamais pagardais.

Skanaus!

Mano pastebėjimai:

1. Recepte nurodoma 2-3 porcijos, bet tai labai priklauso nuo kiekvieno žmogaus valgymo poreikių.
2. Vietoj sodos naudojau 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių.
3. Pyliau 400 ml kvietinių miltų. Stiklinė - 200 ml. Juos persijojau su kepimo milteliais į tešlą. 
4. Aliejaus naudojau minimaliai, nes keptuvė nesvylančia danga, tad nebuvo poreikio pilti ištisai aliejaus.
5. Blynai visiškai neturi jokio saldumo, tačiau jeigu prie jų patiesite jogurto, uogienės, skysto medaus ar kokio kito saldumo duodančio užpilo pusryčiai bus tobuli. O jeigu visų išvardintų dalykų nevalgote, tuomet naudokite jogurtą ne natūralų tešlai, o su kokiais priedais, arba bent jau įberkite cukraus 2-3 šaukštus. 
6. Receptas nenurodo, kokio dydžio kepti blynus, aš asmeniškai į keptuvę pyliau po šaukštą tešlos. Jeigu norite didesnių blynelių pilkite 2 šaukštus. Aš apversdavau blyną tuomet, kai paviršiuje pradėdavo atsirasti korėtumas, arba tiesiog galite kilstelėti šakute blynelį ir pažiūrėti ar Jums jau tinkamas rudumas. 




Recepto šaltinis: Knyga - Lengvai paruošiami valgiai, 2013 m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą