2015 m. vasario 24 d., antradienis

Kesadilija su paprikomis ir kumpiu

Kesadilija - meksikiečių virtuvės patiekalas iš tortilijos, daržovių, salsos ir sūrio. Galima ją įdaryti ir su mėsa, ir pupelėmis, avokadais ar kitomis daržovėmis. Kesadilija kepama tol kol išsilydo sūris. Iš tikrųjų, kai pagalvoji, tai tą kesadiliją labai greitai galima paversti ypatingai lietuvišku patiekalu, vietoj tortilijų naudokite lietinius blynus ir štai Jums ta pati kesadilija tik lietuviška :) Tiesiog šiuo metu visiems norisi savose virtuvėse įdomesnių gomuriui skonių pajusti, todėl ir renkamės kuo įdomesnius pavadinimus, o kai pasakome, kad va gaminome kesadilijas nežinantiems žmonėms iš karto toks susidomėjimas atsiranda ir visi prašo recepto, bando ir sako: "Ir kaip aš anksčiau nebandžiau tų kesadilijų?" :) Nors pats patiekalas nėra nei kažkuom sudėtingas, ar išskirtinis, nei reikalaujantis didelių pastangų, bet visgi tikrai reikia pripažinti, kad labai skanus. Sūris, - tai pagrindinė sudedamoji dalis ir jo BŪTINAI reikia šiame patiekale, nes jis atlieka visas "klijavimo" funkcijas, aš jo tikrai negailėjau, kandant tortilija traškėjo, kaip skrudintas orkaitėje skrebutis, o sūris karštas tekėjo, kaip lava iš po uolienų, o kai visą šį gėrį dar apšlaksčiau švelniu čili padažiuku...na patys paragaukite ir įvertinkite. Įdarą rinkitės kokį tik norite, nes vietoj kumpio galite naudoti ir šoninę ar pakepintą mėsą, vietoj paprikų - agurkus ar pomidorus, vietoj mėlynojo svogūno - svogūnų laiškus, vietoj petražolių - krapus ar kalendras. Beje, šis patiekalas šiek tiek primena karštus sumuštinius, ar picą, todėl labai tinkamas vaikų šventėms.


8 tortilijos
200-250 g kumpio
200 g fermentinio sūrio
2 raudonų saldžiųjų paprikų
1/2 mėlynojo svogūno
Ryšulėlio petražolių

Fermentinį sūrį sutarkuokite. Kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis. Raudonas saldžiąsias paprikas supjaustykite nedideliais kubeliais. Petražoles sukapokite. Svogūną labai smulkiai supjaustykite.
Visą tortilijos paviršių tolygiai padenkite kumpiu, paprikomis, svogūnu ir petražolėmis, apibarstykite sūriu ir uždenkite kita tortilija.
Keptuvę gerai įkaitinkite, platesne mentele perkelkite tortiliją į keptuvę ir paspauskite mentele arba paslėkite tokio paties dydžio puodu, kad sūris tolygiai išsilydytų. Kepkite apie 2-3 minutes ant vidutinės ugnies, tada atsargiai apverskite ir kepkite dar 2-3 minutes.
Iškeptą kesadiliją supjaustykite ir patiekite su mėgstamu padažu.

Skanaus!


Mano pastebėjimai:

1. Visas sudedamąsias dalis galite keisti, į tuos produktus, kuriuos mėgstate, tik sūrį palikite. Taip pat ir jų kiekius galite koreguotis nebūtina tiksliai sekti receptą. 
2. Sūrio naudojau 300 gramų, man sūrio tokiuose patiekaluose nebūna per daug :) 
3. Aš ant tortilijos barsčiau sūrio, tuomet sudėjau kitus produktus, ir vėl sūrį, ir tuomet tortiliją.
4. Į keptuvę nieko nepilkite, dėkite į sausą. Paslėgiau uždėjusi puodą, o į jį įpyliau šiek tiek vandens, kad būtų sunkesnis.
5. Keptuvę naudojau su groveliais, kuo ilgiau palaikysite, tuo ryškesni bus grioveliai, tačiau ji nėra privaloma, galite naudoti eilinę keptuvę.


Recepto šaltinis: Knyga - Lengvai paruošiami valgiai, 2013 m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą