2014 m. lapkričio 2 d., sekmadienis

Sutirštinto pieno keksiukai

Tobulo purumo keksiukai. Minkštučiai, švelnaus skonio, labai tinkami prie arbatos. Labai greitai paruošiami, tešlai pagaminti užtruksite apie10 minučių, tačiau visus produktus reikėtų išimti iš šaldytuvo anksčiau, kad jie būtų tinkamos temperatūros. Kepiau juos jau du kartus, pirmą kartą pagal receptą, o antrą - jau leisdama sau paeksperimentuoti, įdėjau šokolado gabaliukų, kai kuriuos puošiau migdolų lapeliais, ar perliniu cukrumi, mano išvada - šiems keksiukams priedai nereikalingi, jie geri tokie kokie yra.




120 g minkšto sviesto
100 g miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
50 g miltelinio cukraus
Žiupsnelio vanilinio cukraus
Žiupsnelio druskos
150 g sutirštinto saldinto pieno
2 didelių kiaušinių

Sviestą apie 2 minutes sukite su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, tada supilkite sutirštintą pieną ir išplakite iki purumo.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, išsijokite ir suberkite į sviesto ir sutirštinto pieno masę. Išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir išplakite masę iki purumo.
Tešlą supilstykite į keksiukų arba kekso formą, įdėkite į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių ir kepkite keksiukus apie 20 minučių.

Skanaus!

Mano pastebėjimai:

1. Iš nurodytų produktų gaunasi 12 keksiukų.
2. Į keksiukų formeles nepamirškite įdėti keksiukų popierėlių.
3. Viską plakiau iki purumo su mikseriu - pirmu greičiu.
4. Sviestas, kiaušiniai ir kondensuotas pienas turėtų būti kambario temperatūros.
5. 150 g sutirštinto pieno pasvėrus man sudarė pusę indelio esančio sutirštinto pieno, tad iš viso indelio galite išsikepti dvigubą normą keksiukų. 
6. Kai įmušite kiaušinius į tešlą vėl pasinaudokite mikserio pagalba, kad pasiektumėte tinkamą rezultatą suteikti purumui.
7. Kai paruošite tešlą nenustebkite - ji ir turi būti neskysta, man gavosi tokia, kad nuo šaukšto į keksiukų formeles ją nustumti tekdavo su kito šaukšto pagalba. Kodėl recepte nurodyta supilstyti nežinau - galbūt tai toks išsireiškimas. 
8. Naudojau funkciją viršutinis + apatinis kaitinimas. Kepė 20 minučių.




Recepto šaltinis: Knyga - Didžioji troškinių, sriubų ir kitų šildančių patiekalų knyga, 2014 m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą