2014 m. lapkričio 2 d., sekmadienis

Vištiena kario padaže

Prasidėjo paskutinis rudens mėnesis...dienos vis trumpesnės, gerai tik kad vis dar saulė mus lepina savo spinduliais nors ir ne šiltais...medžiai jau beveik visi be lapų, tarsi praneša, kad tuoj tuoj ateis žiema ir "atsineš" su savimi šaltį, sniegą ir gražiausias metų šventes. Tikriausiai jau visi aplankėte savo artimųjų kapus, uždegėte po žvakutę, o gal ir ne vieną. Aš turiu tokią tradiciją atvažiuoti lankyti kapų ne tuo metu, kai pats bumas ir visi tiesiog braunasi į kapus, ir stovi atrodo nesibaigiančiuose kamščiuose, o atvykti vėlai vakare, kai ramu, tylu, tamsu ir aplinkui žybčioja mažučiai žiburėliai. Gražu. Na, o jau grįžus namo geriausias būdas sušilti ir pasistiprinti šiek tiek kutenantis gomurį, be galo kvapnus vištienos patiekalas.



600 g vištienos krūtinėlės
3 skiltelių česnako
1 svogūno
3 arbatinių šaukštelių kario
1/2 arbatinio šaukštelio maltos kalendros
1/2 arbatinio šaukštelio malto kumino
1/2 arbatinio šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
300 ml natūralaus jogurto
1 skardinės konservuotų pomidorų
Druskos
Juodųjų pipirų pagal skonį
Šviežios kalendros
Aliejaus kepti

Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais kubeliais ir apibarstyti druska bei pipirais.
Svogūną ir česnaką supjaustykite, pakepinkite su šlakeliu aliejaus ir suberkite karį, kalendrą, kuminą bei papriką. Pakepinę dar keletą minučių, sudėkite vištieną, kepkite dar 5-8 minutes. Tada sudėkite konservuotus pomidorus, pakaitinkite dar 5-10 minutes, prieš pabaigą supilkite jogurtą, gerai viską išmaišykite, jei reikia, pagardinkite druska bei pipirais.
Prieš patiekdami apibarstykite šviežia kalendra.
Patiekite su ryžiais.

Skanaus!

Mano pastebėjimai:

1. Naudojau didelę skardinę konservuotų pomidorų arba galite naudoti dvi mažas, kaip jau jums patogiau, nes receptas nenurodė konkretaus dydžio konservuotų pomidorų, o pomidorai yra gėris, tad nepagailėjau.
2. Apkepti svogūnus, česnakus bei vištieną naudojau alyvuogių aliejų.
3. Receptas nurodo - 4 porcijas, bet man užteko 6, tai manau labai priklauso nuo pomidorų kiekio.





Recepto šaltinis: Knyga - Lengvai paruošiami valgiai, 2013 m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą