2014 m. lapkričio 8 d., šeštadienis

Lašišos suktinukai

Šie suktinukai vieni iš mano mėgstamiausių užkandžių. Per šventes dauguma ruošia baltą mišrainę, o aš šį gėrį, kaip mat dingsta nuo vaišių stalo :) Jie tiks, bet kokiam draugų susibūrimui prie taurės vyno, arba lengvai vakarienei paužkandžiauti žiūrint mėgstamą filmą. Greitai pagaminamas užkandis, labai skanus ir jeigu mėgstate lašišą, net nedvejokite ir gaminkite. Norėčiau priminti, kad lašišoje gausu kalcio, fosforo, kalio, jodo, vitamino D ir kitų reikalingų elementų žmogui, todėl tai ne tik idealus skonis, bet ir puikiai subalansuota sveikai mitybai :)


4 meksikietiški paplotėliai (tortilijos)
200 g natūralaus tepamojo varškės sūrio
200 g plonais griežinėliais pjaustytos lengvai sūdytos lašišos arba upėtakio
Didelė sauja šviežių krapų

Sūriu ištepkite tortilijas ir ant jų išdėkite žuvies griežinėlius. Vienoje krašto pusėje apie 2 cm palikite laisvus. Gausiai užbarstykite smulkintų krapų. Tortilijas susukite ir ties laisvu kraštu tvirtai susmeikite (pvz.: dantų krapštukais). Tortilijų suktinukus sudėkite vieną prie kito (sudūrimo vieta turi būti apačioje). Mažiausiai 3 valandas palaikykite šaldytuve. Prieš patiekdami supjaustykite reikiamo pločio gabalėliais.

Skanaus!

Mano pastebėjimai:

1. Kaip minėjau gaminau ne kartą šiuos suktinukus - visada gaminu iš visų pakuotėje esančių tortilijų, tad ir visus kitus produktus didinu.
2. Aš naudoju rūkytą lašišą, ne sūdytą.
3. Krapų niekada negailėkite, šios prieskoninės žolelės niekada nebus per daug.
4. Tortilijas esu tepus su įvairiais užtepais ir su pateiktu recepte, ir su varškės užtepėle su džiovintais pomidorais, ir su lydytu tepamuoju sūriu. Čia jau nelabai būtina aklai vadovautis receptu, tinka viskas kas Jums patinka, net ir paprasčiausia varškė puikiai tiks.
5. Aš pagaliukais (dantų krapštukais) net nesmeigiu jie puikiausiai laikosi ir taip, kai sudūrimo vieta atsiduria apačioje.




Recepto šaltinis: Knyga - Lengvi receptai I dalis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą