2015 m. sausio 13 d., antradienis

Sezamų sausainiai

 Jeigu norite greitai turėti ant stalo sausainių ir mėgstate sezamų sėklas, tai šis skanėstas sukurtas kaip tik Jums. Šiam traškančiam desertui reikės tik 15 minučių ir galit jau mėgautis prie arbatos, ar kavos, jeigu atvirai, tai net nebūtina jokių gėrimų. Su šiais sausainiais kaip su saulėgrąžom, jeigu jau pradėjai lukštenti niekaip neįmanoma sustoti. Kodėl? Galbūt todėl, kad vienos saulėgrąžos per mažai? Taip ir šių skanėstų, vienas dar vienas ir dar vienas ir...ir...ir nespėji apsidairyti jau reikia kepti iš naujo :) Šį kartą juos gaminau ne tik valgymui, bet ir fotosesijai, mat gavau Kalėdinę dovaną - progą susipažinti su profesionalios studijos privalumais fotografuojant maistą. Studijoje daug lengviau kontroliuoti apšvietimą, nereikia dažnai keisti nustatymų nei fotografuojant namie - natūralios šviesos sąlygomis. Dabar matyt reikės įtraukti į svajonių sąrašą turėti kada nors savo mini studiją :) 

200 g cukraus
150 g sezamų sėklų
1 kiaušinio
55 g sviesto
55 g miltų (~2 šaukštai)

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Kiaušinius šiek tiek išplakame. Suberiame sezamų sėklas, cukrų, supilame išlydytą sviestą ir suberiame miltus, gerai išmaišome.
Dėkite po šaukštelį masės ant kepimo popieriaus. Kepame 5-10 minučių, kol gražiai paruduos.

Skanaus!

Mano pastebėjimai:

1. Sausainiai labai plečiasi, net ir dedant po arbatinį šaukštelį masės, jie padidėja trigubai. 
2. Šiuos sausainius kepiau ne kartą, tad išbandžiau dar vieną būdą kaip suformuoti kuo taisyklingesnės formos sausainius, jeigu norite kuo gražesnės išvaizdos, tai panaudoti sausainiams išspausti skirtą formą - apvalią. Į ją dėkite šaukštelį masės ir paskirstykite viduje tolygiai tuomet atsargiai keldami į viršų formą nuimkite. Tik reikia turėti tam kantrybės, nes tešlos masė ir limpanti ir pakankamai skysta.
3. Miltus naudojau įprastus kvietinius.
4. Įprastą cukrų galite pakeisti ruduoju cukrumi, tuomet dar jausite šiokį tokį karamelės skonį.
5. Kepiau 15 minučių, tačiau tai labai priklauso ir nuo Jūsų orkaitės. Pasirinkau apatinis + viršutinis kaitinimas.



Recepto šaltinis: Beatos virtuvė: Kepinių knyga, 2012 m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą