Tešlai:
250 ml pieno
2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių (13 g šviežių mielių)
75 ml cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai malto kardamono
450-500 g miltų
75 g minkšto sviesto
1/2 arbatinis šaukštelis druskos
Įdarui:
2 šaukštai minkšto sviesto
2 šaukštai malto cinamono
2 šaukštai cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės
1 kiaušinio trynys (aptepti bandelėms)
2 šaukštai pieno (aptepti bandelėms)
Mieles ištrinti su cukrumi, įmaišyti šiltą pieną ir palikti suputoti 10 minučių. Suberti druską ir kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti ir suberti likusius persijotus miltus bei sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą, uždengti šiltai ir kildinti 1 valandą, kol pakils dvigubai.
Tešlą paminkyti ir iškočioti 50x50 keturkampį. Aptepti minkštu sviestu, užbarstyti cinamono, cukraus ir vanilės mišinį.
Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3-4 cm pločio gabaliukais. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir dar pakildinti 30 minučių.
Bandeles per centrą prispausti šaukšto kotu, patepti kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstyti cukrumi.
Kepti iki 225 C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, kol gražiai apskrus.
Įdarui sunaudojau visą pakelį cinamono ir dar man pasirodė mažai, kitą kartą daryčiau ne mažiau nei 6 šaukštus cinamono ir tiek pat cukraus. Viršų apibarsčiau ruduoju cukrumi. Kardamono nedėjau, nes esu bandžius ir su juo kartą kepti šias bandeles, tačiau man asmeniškai be jo skaniau. Kepiau 200 C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Recepto šaltinis: čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą